Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Sunt pregătită să lupt din nou“ Simona Halep se duelează cu Elina Svitolina la Turneul Campioanelor. Bătălia pentru semifinale! (galerie foto)

ro

30 Oct, 2019 00:00 2635 Marime text

Simona Halep susține miercuri, 30 octombrie, al doilea meci din Grupa Mov a Turneului Campioanelor de la Shenzhen (China), întâlnind-o pe ucraineanca Elina Svitolina, campioana ediției trecute a întrecerii.
Ambele jucătoare au câștigat prima confruntare. Aflată pe locul 5 WTA, campioana din Constanța, în vârstă de 28 de ani, a trecut de Bianca Andreescu (4 WTA), tânăra de 19 ani din Canada, dar cu origini românești, scor 3-6, 7-6, 6-3. Svitolina (25 de ani, 8 WTA) a dispus cu 7-6, 6-4 de sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 2 în clasamentul mondial. În urma acestor rezultate, clasamentul din Grupa Mov, după prima etapă, arată astfel: 1. Svitolina, 2. Halep, 3. Andreescu, 4. Pliskova. Astăzi, primele două clasate joacă de la ora 12.30, partida lor fiind urmată, nu mai devreme de ora 14.00, de confruntarea Andreescu - Pliskova. Ambele confruntări vor fi transmise în direct de Digi Sport 2. 

A câștigat ultimele două întâlniri


În duelurile directe Halep - Svitolina, scorul este egal, 4-4, constănțeanca impunându-se însă în ultimele două întâlniri, jucate în 2019: 6-3, 3-6, 6-4 în semifinale la Doha, şi 6-1, 6-3 în semifinale la Wimbledon. În partida de miercuri, miza e asigurarea calificării în semifinale, iar, cu o victorie contra ucrainencei, coroborată cu succesul Biancăi Andreescu în meciul cu Pliskova, Simona atinge penultimul act. În semifinale acced ocupantele primelor două poziții în cele două grupe, Roșie și Mov. Câștigătoarea fiecărei serii se va duela apoi în semifinale cu locul doi din cealaltă grupă.

„Aștept meciul cu nerăbdare“


„Fără îndoială, voi avea un meci dificil cu Svitolina. Îl aștept cu nerăbdare. Trebuie să mă recuperez foarte bine. Sunt pregătită să lupt din nou. Elina s-a impus la Turneul Campioanelor anul trecut și văd că se simte bine pe suprafața de joc de la Shenzhen. Să triumfi la acest turneu este extraordinar. Te simți ca și când ai juca în fiecare zi o finală de Grand Slam“, a declarat Simona. Din Grupa Roșie, japoneza Naomi Osaka (22 de ani, 2 WTA) s-a retras din competiție, în urma unor probleme medicale la umărul drept. Nipona a fost înlocuită în turneu de olandeza Kiki Bertens (27 de ani, 10 WTA). 
Sursa foto: Instagram (Simona Halep)                    
 
Citește și:


Prima reacție a Simonei Halep după victoria cu Bianca Andreescu ”Presiunea am transformat-o în ceva bun”

Simona Halep s-a impus în primul meci de la Turneul Campioanelor
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii