Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:02 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Sunt lucruri pe care nici eu, nici jucătorii nu le putem schimba” Antrenorul Marian Dinu demisionează de la FC Farul

ro

11 Apr, 2015 00:00 1959 Marime text

Ziua de ieri a adus la Farul, pe lângă înfrângerea cu ACS Berceni, şi demisia antrenorului principal Marian Dinu. Acesta a luat hotărârea după-amiază, iar marţi, când „marinarii” vor reveni la pregătire, după Paşte, se va despărţi de club. 

„Sunt lucruri la echipă pe care atât eu, cât şi jucătorii nu avem cum să le schimbăm. Îmi pare rău, dar hotărârea e definitivă. L-am sunat pe preşedintele Auraş Braşoveanu ca să-i anunţ decizia mea, dar nu mi-a răspuns la telefon”, a declarat Marian Dinu, care s-a declarat deranjat de mai multe aspecte.

„Am aflat că, după meci, pe când eu dădeam declaraţii la presă, Auraş Braşoveanu a intrat în vestiar şi a transmis, voalat, că-i pare rău că nu s-a putut implica mai mult la echipă, dar, de săptămâna viitoare, situaţia se va schimba din acest punct de vedere, iar lucrurile vor merge spre bine. Nu mă aşteptam la aşa ceva. Probabil că acesta a fost modul de lucru al dânsului şi la Dunărea Galaţi şi vrea să-l implementeze acum şi la Farul. Cel mai bine ar fi să fie el şi antrenor. Când am venit la Farul, nu am pus problema contractului, nici nu m-au interesat banii, ci am spus doar că am nevoie de sprijinul dânsului. Atunci a fost bucuros şi s-a declarat pe deplin de acord, iar acum am avut surprinderea să aflu de această situaţie”, a spus Marian Dinu.

„Nu aşa se cresc unitatea de şi coeziunea”

Antrenorul s-a arătat nemulţumit şi de modul în care spune că s-a făcut împărţirea banilor către jucători înainte de sărbătorile pascale. „Giani Nedelcu a făcut un efort şi le-a dat băieţilor ceva bani. Însă împărţirea acestora s-a făcut peste mine, nu m-a întrebat nimeni cum să-i dăm. Astfel că unii jucători au luat 500 de lei, alţii 300 de lei, unii 200 de lei, iar alţii - nimic. Nu mi se pare corect aşa ceva. E adevărat, nu au fost rezultate, însă toţi au depus aceeaşi muncă. Nu ar trebui să se facă asemenea diferenţe. Nu aşa se cresc unitatea şi coeziunea de grup . Staff-ul tehnic nu a fost pe listă, dar nu aş fi luat banii, având în vedere cum s-a făcut împărţirea către jucători”, a declarat Marian Dinu, care a spus că, „dacă se vor respecta anumite condiţii, iar situaţia la club se va îmbunătăţi”, jucătorii nu vor ajunge totuşi la baraj.

Replica lui Auraş Braşoveanu

În replică, Auraş Braşoveanu a infirmat spusele lui Marian Dinu. „Am văzut că m-a sunat, însă n-am putut răspunde atunci, pentru că mă confrunt cu o problemă familială. Îi voi da telefon însă mâine dimineaţă (n.r. astăzi) şi vom lămuri aceste probleme. Referitor la ce le-aş fi spus eu jucătorilor în vestiar, Marian Dinu a fost informat greşit. Nu am zis că îmi pare rău că nu m-am implicat mai mult la echipă, ci că îmi pare rău că nu am fost aproape de echipă mai mult, din pricina problemelor administrative pe care le-am avut la club. Şi că sper ca săptămâna viitoare să terminăm documentele pe care le avem de întocmit şi să pot fi mai mult aproape de băieţi. La nicio echipă unde am activat până acum nu m-am băgat peste antrenor. Nici la Dunărea, nici la Farul. Întrebaţi tehnicienii cu care am lucrat la Galaţi (Liviu Ciobotariu, Tavi Grigore sau Viorel Ion). Iar de la Farul vorbiţi cu Marian Pană şi chiar cu Marian Dinu. Eu sunt de principiul ca fiecare să aibă responsabilitate sa şi să şi-o asume. Nici eu, nici Giani Nedelcu nu am intervenit în munca lui Pană ori a lui Dinu. Nici măcar la alcătuirea lotului. Nu ne-am implicat direct ca să impunem în echipă un anumit jucător. Poate că nu am fost apoi de acord cu unele alegeri ale antrenorului, dar asta e altceva. Nu am făcut niciun fel de presiune”, a arătat Auraş Braşoveanu.

„Toţi jucătorii au primit aceeaşi sumă”

În privinţa banilor care li s-au dat ieri jucătorilor, preşedintele executiv al Farului a spus că împărţeala a fost dreaptă. „Toţi jucătorii au primit aceeaşi sumă, întrebaţi căpitanul de echipă. Nu am făcut diferenţe, pentru că sărbătorile sunt la fel pentru toţi. Este adevărat, staff-urile tehnic şi administrativ nu s-au regăsit acum pe listă, dar au luat bani toţi cei 20 de fotbalişti care sunt în acest moment în lot”, a precizat Auraş Braşoveanu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 11 Apr, 2015 17:42 In sfarsit un lucru bun...a demisionat,dar cam tarziu