Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:25 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Succese constănţene la Madrid Simona Halep - în semifinale, Horia Tecău - în sferturi

ro

06 May, 2016 00:00 1310 Marime text


Cea mai bună jucătoare de tenis din România, Simona Halep, s-a calificat, ieri, în semifinalele turneului de la Madrid, după ce a învins-o în sferturi pe Irina Begu, scor 6-3, 0-6, 6-1. Partida a durat o oră şi 37 de minute. La începutul întrecerii, Halep a fost cotată cu a şasea şansă la cucerirea trofeului, dar a rămas principala favorită, după eliminarea, în diferite faze, a primilor cinci capi de serie.  

Disputa cu Begu a fost una tensionată, Halep acuzând că antrenorul Irinei dă indicaţii în timpul meciului, lucru interzis de regulament, dar şi modul de manifestare al adversarei sale. Apoi, la declaraţiile de după partidă, „săgeţile” nu au lipsit. „S-au jucat două seturi şi un game în actul secund. Aşa am văzut eu meciul. M-am enervat în setul doi, dar în setul trei m-am resetat. A fost frig şi nu am mai putut să-mi fac jocul pentru a câştiga uşor”, a spus Halep. „Nu vreau să discut prea multe, ca să nu iasă un scandal. Nu ar fi OK pentru noi şi nici pentru România. Dacă a spus că mi-a lăsat setul doi, să fie primit, dar eu am muncit pentru a-l câştiga”, a declarat Begu.  

În semifinale, Simona o va întâlni diseară, de la ora 21.00 (în direct la Dolce Sport), pe australianca Samantha Stosur (23 WTA), care a învins-o în sferturi pe românca Patricia Ţig (134 WTA), scor 6-3, 6-4. În cel de-al doilea meci din penultimul act se duelează Louisa Chirico (SUA, 130 WTA, sportivă venită din calificări) şi Dominika Cibulkova (Slovacia, 38 WTA).

Şi Horia Tecău merge foarte bine la Madrid, constănţeanul şi partenerul său, Jean-Julien Rojer, din Olanda, ajungând în sferturi, după ce au trecut cu 6-4, 6-4 de perechea formată din Thomaz Bellucci (Brazilia) şi Leonardo Mayer (Argentina). În următoarea partidă, Tecău şi Rojer se vor duela cu Alexander Peya (Austria) şi Nenad Zimonjic (Serbia), care au dispus în optimi de cuplul Mahesh Bhupathi (India) / Fabrice Martin (Franța), scorul fiind 6-3, 4-6, 10-6.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii