Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Start în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Pilotul Emil Ghinea a urcat pe podium la etapa de la Râşnov (galerie foto)

ro

03 May, 2017 00:00 3721 Marime text
Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, triplu campion naţional, este mulţumit de evoluţia sa şi de performanţele bolidului pe care-l conduce, un Renault Clio RS V6 Trophy (unicat în România), în etapa întâi (Trofeul Serus, de la Râşnov) din ediţia 2017 a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă.
 
 La runda de debut a campionatului, sportivul de 38 de ani s-a clasat pe locul doi la GT - grupa maşinilor cu tracţiune spate şi pe poziţia a cincea la grupa H, clasa 3, cea la care, până acum, a cucerit trei titluri de campion al României (în anii 2011, 2013 şi 2014) şi două de vicecampion (în sezoanele 2012 şi 2015).

În prima zi dintre cele două ale etapei de la Râşnov, cea rezervată calificărilor (antrenamente cronometrate), Emil Ghinea a ocupat locul trei la H3 şi doi la GT. În a doua zi însă, a plouat, iar în aceste condiţii atmosferice e mai dificil, mai complicat să pilotezi o maşină cu tracţiune spate, aşa cum e cea a campionului din Mangalia, care a micşorat puţin ritmul, iar clasarea finală a fost locul cinci la H3 şi locul doi la GT. 

Început de sezon foarte bun

„Per ansamblu, totul e în regulă. A fost foarte OK, e prima dată când merg cu maşina aceasta pe ploaie. În prima zi, pe carosabil uscat, am rulat mai tare, clasându-mă pe locul trei la H3. Maşina are unele mici îmbunătăţiri şi a trebuit să mă readaptez, ca şi pentru cursa pe ploaie, de a doua zi. Dar începutul de sezon competiţional este foarte bun, ţinând cont că, pe uscat, maşina mi-a dovedit că, din nou, pot să merg pe podium la H3 şi văd că am obţinut podium şi la GT. În a doua zi, a plouat şi e mult mai greu să mergi cu o maşină cu tracţiune spate pe ud“, a declarat Emil Ghinea.

A plecat cu zâmbetul pe buze

Triplul campion naţional s-a declarat „fericit“ că a concurat din nou la Râşnov şi că maşina merge fără niciun fel de problemă. „Am început să ne împrietenim şi, graţie unor setări făcute de nea Radu Dumitrescu, din echipa mea tehnică, să o domin eu pe ea. Asta era cea mai mare problemă. Pe ploaie, maşina e foarte dificilă şi se pare că a mers. E bine. Am plecat cu zâmbetul pe buze de la Râşnov. Am mers cum mi-am dorit. Sunt foarte mulţumit de weekendul în care am evoluat la această etapă. Spectatorii au fost foarte entuziaşti că m-au văzut şi că am revenit“, a arătat performerul din Mangalia.

Acum, nu poate spune ce va face în continuare 

Etapa a doua a CNVC 2017 se va disputa la Poiana Braşov, pe 27 şi 28 mai, însă, în momentul de faţă, Emil Ghinea nu poate spune ce va face în continuare. „Runda secundă se va desfăşura pe un traseu de şapte kilometri („Poiana lungă“). Va fi foarte greu ca, de la etapă la etapă, să zic că voi participa tot sezonul. La finele anului trecut, am spus că, dacă nu am asigurat 60% din buget, nu voi evolua în ediţia 2017. Uite însă că nu pot să mă abţin, am mers la prima etapă, dar, sincer, în acest moment nu pot zice ce voi face în continuare. Mulţumesc echipei tehnice: nea Radu Dumitrescu, Gabi, Mihai şi Edward Simionescu, de această dată lângă mine şi fizic. Le mulţumesc şi partenerilor mei“, a precizat Emil Ghinea. În afară de runda următoare, celelalte etape ale stagiunii se vor disputa la Rânca (10 - 11 iunie), Reşiţa (1 - 2 iulie), Sinaia (21 - 23 iulie), Teliu (2 - 3 septembrie), Câmpulung Muscel (23 - 24 septembrie) şi Poiana Braşov 2 (14 - 15 octombrie).
Sursa foto: Facebook
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii