Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:34 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stadionul Farului Constanţa, într-un proiect şcolar la Londra. Iar un fular al Farului, pe arena „Celtic Park“, în Scoţia (galerie foto)

ro

27 Oct, 2021 00:00 4739 Marime text

 
  • Mari amatori de vizite pe stadioane, Cosmin Asandei şi fiul său, Matei, merg mereu pe arenele respective cu materiale care poartă însemnele clubului constănţean.
  • Zilele acestea, familia Asandei este într-o vizită (în premieră) în Scoţia.
  • Primul stadion vizitat în acest periplu a fost, la Glasgow, cel al lui Celtic Glasgow, legendarul „Celtic Park“.
 
Peste tot pe unde merg, constănţeanul Cosmin Asandei şi fiul său, Matei, lasă în urmă semne ale marii lor iubiri pentru Farul Constanţa. Familia Asandei este stabilită de câţiva ani în Anglia, la Londra, băieţelul joacă şi fotbal la o echipă, iar, deşi nu mai sunt la Constanţa, Farul le-a rămas celor doi în inimă şi în gând şi îl poartă cu ei peste tot.
 
Mari amatori de vizite pe stadioane, Cosmin şi Matei merg mereu pe arenele respective cu materiale care poartă însemnele clubului constănţean, imortalizând în imagini momentele. Zilele acestea, familia Asandei este într-o vizită (în premieră) în Scoţia, profitând de vacanţa şcolară din această săptămână. Bineînţeles că din periplul fariştilor nu puteau lipsi stadioanele, iar primul de pe listă bifat a fost, la Glasgow, cel al lui Celtic Glasgow, legendarul „Celtic Park“, cu o capacitate de 60.411 locuri (cel mai mare din Scoţia). O imagine cu un fular cu Farul pe celebra arenă le va aminti tatălui şi fiului de vizita lor acolo. „Eu și băiatul meu ne putem numi ambasadori ai Farului. Pe unde am cutreierat, mereu am purtat însemnele clubului“, îi place lui Cosmin să spună, cu mândrie.
 
Merg şi pe „Ibrox“
 
„Stadionul lui Celtic este foarte frumos. Tipic britanic, asemănător cu «Old Trafford», dar mai mic. Matei a fost încântat de scaunele din tribună. Acum (n.r. marţi) suntem în drum spre Edinburgh. Am vrut să vizităm și stadionul lui Hearts, dar tururi se fac doar joi - duminică. Mâine (n.r. miercuri), mergem pe «Ibrox», arena lui Glasgow Rangers, la partida cu Aberdeen, iar joi dimineață facem şi turul stadionului“, a mai spus Cosmin Asandei.
 
Jucător la AVA Football Club
 
Farul Constanţa este şi subiect de inspiraţie la şcoală pentru micul Matei, care a avut de făcut un proiect pentru dezvoltarea cartierului în care locuieşte, iar în centrul perimetrului imaginat de băiat se află, ce altceva, decât stadionul Farului! Născut și crescut la Constanța, Cosmin este fan înfocat al echipei fanion a litoralului de mic, iar fiul său i-a moștenit pasiunea pentru fotbal și pentru Farul. Matei a început sportul-rege la gruparea „alb-albastră“, pregătindu-se la grupa 2012 antrenată la acea vreme de Răzvan Drăgan. După ce familia Asandei s-a mutat în capitala Angliei, copilul a continuat fotbalul, la AVA Football Club, grupare manageriată de Adrian Avasâlcăi (fost jucător la Oțelul Galați), care are, din 2019, un parteneriat cu Academia Hagi. La AVA Matei joacă la grupa Under-10, care e pregătită chiar de tatăl său. „Când am ajuns în Regatul Unit, am urmat cursurile de antrenor de fotbal Level 1, iar Adrian Avasâlcăi mi-a acordat șansa să antrenez o grupă de copii“, a declarat Cosmin Asandei.
 
A intrat pe teren la meciul Anglia - Cehia
 
În această vară, fotbalul i-a făcut o altă mare bucurie lui Matei. Organizatorii partidei Anglia - Cehia, de la Campionatul European, jucată pe legendara arenă „Wembley“, au solicitat școlii Chalkhill Primary School, cea la care învață și Matei, să desemneze un şcolar care să facă parte din protocolul meciului, ca membru în grupul grupul de copii care au intrat pe teren înainte de meci. Școala se găsește în apropiere de „Wembley“ și chiar are în siglă inclusă o arcadă a stadionului. Iar copilul desemnat a fost românul, constănțeanul, Matei Asandei! Ambii reprezentanți ai familiei Asandei au purtat pe „Wembley“, la Anglia - Cehia, și materiale cu însemnele Farului, așa cum fac mereu.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citeşte şi:

Matei Asandei a dus Farul pe „Wembley“
Un copil originar din Constanța, participant la meciul Anglia - Cehia, de la Euro 2020!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii