Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SSC Farul - Progresul 1944 Spartac. Meciul meciurilor! Apelul lui Petre Grigoraş „Sunt convins că le e dor să vadă o partidă pe «Farul»“ (galerie foto)

ro

12 Apr, 2018 00:00 3479 Marime text
Echipa de fotbal SSC Farul Constanţa aşteaptă cu nerăbdare meciul de sâmbătă, 14 aprilie, de pe stadionul „Farul“, cu Progresul 1944 Spartac, principala contracandidată la promovarea în Liga a 2-a. Partida începe la ora 17.00 şi contează pentru etapa a 20-a a seriei secunde a Ligii a 3-a.
 
Jucătorii formaţiei gazdă au făcut un apel către spectatori, pentru a veni în număr mare la stadion şi a purta echipa spre victorie. Cele două formaţii ocupă primele două locuri în clasament, cu acelaşi număr de puncte, 48, SSC Farul fiind lider graţie golaverajului superior.
 
„E cel mai important joc al campionatului pentru noi, după ce am trecut de nişte derby-uri, mai ales în acest retur, cu Slobozia şi Cernavodă, echipe foarte bune, pe care le-am apreciat şi la apreciem în continuare. Am şchiopătat puţin etapa trecută (n.r. la 2-2 în deplasare cu CSM Rm. Sărat), dar încrederea ne-a rămas intactă. Nu am câştigat la Rm. Sărat, obţinând un rezultat la care nu ne aşteptam. Aveam un avans de două puncte, pe care în mod normal ar fi trebuit să-l păstrăm, dar se întâmplă şi la case mai mari şi nu vreau să fac o tragedie din asta. Acum stăm la mâna noastră. Progresul 1944 Spartac este echipa care ne-a administrat singura înfrângere în serie, dar, sâmbătă, nu e vorba de revanşă, ci de clasament şi de puncte. Suntem la egalitate şi avem nevoie neapărat de victorie, pentru a lua o opţiune serioasă pentru următoarele şase etape“, a declarat Petre Grigoraş, antrenorul principal al SSC Farul.
 

Unitatea e foarte importantă

 
Tehnicianul constănţean apreciază că disputarea meciului pe stadionul „Farul“ e un atu pentru formaţia de pe litoral. „Ne-am dorit de la început să jucăm pe această arenă. Întotdeauna am fost convins că, dacă vom evolua aici, va veni multă lume la meciuri. S-au făcut eforturi mari ca suprafaţa de joc să se prezinte în condiţii optime. Nu putem spune că, acum, gazonul e senzaţional, dar, oricum, arată mult mai bine decât astă-vară sau mai târziu. Aşteptăm să vină spectatorii în număr mare sâmbătă. Sunt convins că le e dor să vadă un meci pe Farul. Dacă la partida de baraj din Liga a 4-a am înţeles că au fost vreo 4.000 de spectatori, acum cred că vor veni la fel de mulţi sau, de ce nu, şi mai mulţi. Avem nevoie de sprijinul lor. Primăria a promis ceva şi s-a ţinut de cuvânt. În privinţa banilor, am trecut peste probleme. Astăzi (n.r. ieri), mâine (n.r. azi), vor fi. Aşa că, dacă autorităţile şi-au făcut treaba, noi deocamdată cred că ne-am făcut treaba, dacă vor veni şi mulţi suporteri, ajutând echipa, atunci va exista o unitate în Constanţa, lucru foarte important. Aştept cu nerăbdare sâmbătă să văd că locurile din tribune care pot fi folosite se ocupă în totalitate. Sunt convins că şi noi ne vom ridica la nivelul aşteptărilor. Vom încerca să câştigăm această partidă extrem de importantă pentru viitorul SSC Farul. Sunt convins că, atunci când toţi trag la aceeaşi căruţă, lucrurile nu au cum să nu fie bune“, a punctat Grigoraş.
 

Revine Alex Grigoraş

 
Pentru meciul de sâmbătă, la formaţia de pe litoral sunt indisponibili din pricina accidentărilor Pătulea, Cocârlă şi Vântu, dar va reveni căpitanul Alex Grigoraş. „Vom găsi soluţii pentru meci. Sper să fiu inspirat în alcătuirea echipei. Nu cred că vor fi multe schimbări. Cu o atmosferă frumoasă, sperăm să facem şi noi un spectacol de aceeaşi factură, care să atragă lumea. Fotbalul şi sportul în general au nevoie de suporteri, care să vină şi să susţină, în orice condiţii. Presimt că sâmbătă vor fi foarte mulţi oameni în tribune. Jucătorii nu au nevoie de o motivaţie specială. Fiecare dintre noi e motivat, ţinând cont că ne-am propus un obiectiv. Sunt jucători care au jucat la un nivel mai înalt, iar oraşul îşi doreşte ca echipa să joace mai sus de Liga a 3-a. Asta e motivaţia. Nu mai e nevoie de alta, nici financiară, nici de alt fel. Trebuie să facem tot posibilul ca, în vară, echipa să fie în Liga a 2-a“, a mai spus Petre Grigoraş.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
Ghid pentru suporteri Biletele de intrare la partida SSC Farul - Progresul 1944 Spartac se pun în vânzare joi

„Ne întoarcem acasă!“ Entuziasm fără precedent în jurul meciului. SSC Farul - Progresul 1944 Spartac. Derby-ul promovării!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii