Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SSC Farul joacă sâmbătă în Liga a 3-a. Duel cu Victoria Traian Petre Grigoraş nu menajează pe nimeni

ro

16 Sep, 2017 00:00 2213 Marime text

Echipa de fotbal SSC Farul Constanţa, nou-promovată în Liga a 3-a, seria secundă, întâlneşte în deplasare, sâmbătă, lanterna roşie, iar „marinarii“ spun că sunt pregătiţi pentru obţinerea celei de-a treia victorii în patru meciuri
 
SSC Farul este neînvinsă şi ocupă locul patru în clasament, cu şapte puncte, după două succese şi o remiză. De cealaltă parte, formaţia brăileană Victoria Traian se află pe ultimul loc, fără niciun punct şi cu golaveraj 0-16 în trei partide. Confruntarea este găzduită de stadionul „Pandurii“ din comuna Tudor Vladimirescu (judeţul Brăila), de la ora 17.00.
 
Petre Grigoraş, antrenorul principal al echipei constănţene, a declarat că, în ciuda problemelor financiare de la club, jucătorii sunt pregătiţi să bifeze o nouă victorie. „Din punct de vedere sportiv, suntem pregătiţi să câştigăm şi să sperăm că săptămâna viitoare vor veni veşti mai bune şi din altă parte. Dacă nu se vor îndrepta lucrurile cât de curând, cred că acest proiect va avea şanse mici de reuşită. Jucătorii au datorii şi rate, au familii de întreţinut şi nu au primit nici măcar un leu de când am început pregătirea. Majoritatea trăiesc numai din fotbal. Cum e să nu-ţi primeşti câteva luni la rând salariul şi să fii pus şi în situaţia să te alerge un «nebun» şi să-ţi ceară performanţă, seriozitate şi profesionalism, fără nimic în schimb. Din acest punct de vedere, îi apreciez pe jucători pentru ce au făcut până acum. Îi respect pentru cum s-au comportat şi în meciuri, şi în pregătire. Au dat dovadă de bun-simţ şi de seriozitate, dar toate au o limită. Dacă nu ai condiţii cât de cât, nu poţi face performanţă la un anumit nivel. Fără stabilitate, nu poţi rezista“, a precizat Petre Grigoraş.

Ciprian Milea ia pauză o lună 

SSC Farul nu se poate baza în acest meci pe trei jucători, atacantul Alexandru Grigoraş (căpitanul echipei) şi mijlocaşii Ciprian Milea şi Ionuţ Florea. Primii doi sunt accidentaţi, iar „Boaţă“ e plecat cu echipa naţională de fotbal pe plajă a României în Italia, la Terracina. Milea a suferit o ruptură musculară la gambă şi e nevoit să ia pauză minimum o lună. Alex Grigoraş, în schimb, va reveni în câteva zile, sperându-se ca de luni să intre în program normal.

„Nu ţin cont de adversar“ 

Deşi meciul cu Victoria Traian se anunţă unul uşor pentru SSC Farul, Petre Grigoraş va folosi cel mai bun „11“ pe care-l are la dispoziţie. „Tratez fiecare confruntare cu maximă seriozitate, indiferent de adversar. De la mine trebuie să plece această abordare. I-am văzut pe băieţi în pregătire şi în primele jocuri, poate am făcut două - trei modificări din diverse motive, dar sub nicio formă nu voi menaja pe cineva sâmbătă, în ideea că e un meci «uşor» şi pot da şansă oricui. Vor juca cei care se pregătesc mai bine şi care merită. Voi încerca să folosesc cel mai bun «11» la această oră. Nu ţin cont de adversar, vreau să omogenizez echipa, că şi aşa suntem în întârziere cu pregătirea. În plus, ne aşteaptă meciuri grele în continuare“, a arătat Grigoraş.

„Nu e cuţitul la os, dar mai are puţin“ 

Principalul SSC Farul speră ca problemele de la SSC Farul, date de întârzierile băneşti, să se rezolve cât mai repede. „Când am acceptat solicitarea SSC Farul, mi-am asumat un anumit risc. Voi merge în continuare, dar am o echipă în spate, pe care trebuie să o motivez, să o ţin pregătită pentru meciuri şi căreia trebuie să îi dau nişte răspunsuri vizavi de situaţia actuală. Nu e vorba de mine, că mai aştept, sunt învăţat cu asta, ci de ce am în spate, vestiarul. Răspund de jucători, în faţa lor (pentru ce li s-a promis şi ce li s-a dat) şi răspund în faţa tuturor pentru rezultate. Nu e cuţitul la os, dar mai are puţin. Eu ce să le mai zic? E o problemă care trebuie să se afle în atenţia tuturor. Trebuie făcut ceva. E păcat, că avem un început bun şi promiţător. E o problemă de moment, care trebuie rezolvată într-un fel de cei în măsură, nu de staff-ul tehnic sau de jucători. Pe noi ne depăşeşte“, a punctat Grigoraş.

Derby-urile locale, cele mai grele 

În etapa viitoare, SSC Farul va întâlni pe teren propriu, la Techirghiol, cealaltă reprezentantă a judeţului Constanţa în seria secundă a Ligii a 3-a, iar antrenorul constănţean se aşteaptă la o partidă dificilă. „Cunosc ce înseamnă derby local la acest nivel. La Liga a 2-a, am jucat cu FC Farul contra Midiei şi a Mangaliei şi erau poate cele mai grele meciuri ale sezonului. În asemenea partide nu contează pe ce loc eşti tu sau adversarul. Axiopolis are punctaj maxim până acum. Sunt câteva echipe care şi-au anunţat intenţia de a trage la promovare: FC Voluntari II, Unirea Slobozia, am înţeles că sunt în luptă şi Metalul Buzău, şi Progresul Spartac Bucureşti, şi, de ce nu, FCSB 2, care are un lot foarte bun, beneficiind de jucători de la echipa mare, jucând De Amorim, Benzar sau Pleaşcă. Dacă va dori, poate fi o candidată extrem de serioasă la promovare“, este de părere Petre Grigoraş.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii