Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:34 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SSC Farul Constanţa, echipa fanilor, ţine în viaţă spiritul FC Farul „Vrem să aducem spectatorii din nou la stadion”

ro

21 Sep, 2016 00:00 6443 Marime text
​Înfiinţată în vara acestui an, Suporter Spirit Club Farul Constanţa îşi propune să ducă mai departe tradiţia faristă, în condiţiile în care FC Farul îşi trăieşte ultimele clipe
 
SSC Farul Constanţa a fost înscrisă în Liga a 4-a de fotbal a judeţului Constanţa, campionat în care este lider. Echipa pusă pe roate şi susţinută de suporteri şi-a propus să promoveze an de an şi să recupereze palmaresul şi marca FC Farul. SSC Farul susţine actualmente meciurile de acasă pe terenul ITC, dar vrea să obţină dreptul de a juca pe stadionul „Farul“, intenţionând să se implice în salvarea din starea de degradare în care se află arena.
 
Fanii FC Farul care au înfiinţat SSC Farul spun că urmăresc promovarea an de an în eşalonul superior, susţinerea activităţii sportive şi creşterea de tinere talente prin centrul de copii şi juniori. De asemenea, printre obiectivele principale ale noii structuri se numără aducerea alături de echipă a tuturor foştilor jucători, antrenori şi oameni din fotbal, „pe care vechile conduceri i-au îndepărtat printr-un management defectuos“. Din staffurile echipei fac parte farişti veritabili, iar la fiecare meci de acasă, lovitura de start e dată de o glorie a FC Farul (până acum îndeplinind acest gest simbolic Marin Tufan, Petre Comăniţă şi Ilhan Mustafa). De asemenea, la partide sunt invitate să asiste persoane care s-au identificat cu spiritul alb-albastru şi care au slujit clubul cu credinţă, fie ca jucători, fie în alte roluri.

Va demara o campanie de strângere de fonduri

Fanii se preocupă să asigure resursele financiare pentru desfăşurarea activităţii. „Urmărim să asigurăm un climat funcţional, bazat pe încredere între suporteri, potenţialii finanţatori şi chiar autorităţile locale, în vederea sensibilizării acestora pentru a susţine proiectul SSC. Ne dorim să evităm precedentul FC Argeş 1953, echipa înfiinţată şi susţinută de către suporterii defunctei FC Argeş, care, din păcate, nu a putut continua activitatea în Liga a 3-a. În viitorul apropiat, vom demara o acţiune de strângere de fonduri de la toate societăţile şi companiile din oraş. În acest sens, reprezentanţii clubului se vor prezenta la sediile acestora, unde vor oferi invitaţii la meciuri şi vor depune scrisori de intenţie în vederea colaborării (prin donaţii de 2% din impozitul pe venit de către lucrătorii respectivelor entităţi, prin donarea cotei din impozitul pe profit; închirierea spaţiului publicitar - tricouri, arena ITC şi orice alte forme de susţinere permise de legislaţia în vigoare)“, spun suporterii.

Discuţii avansate cu privire la palmares

Un alt obiectiv de bază al fanilor constănţeni este obţinerea palmaresului şi a mării (emblemei) FC Farul. „Cu privire la palmares, discuţiile sunt avansate pentru recuperarea palmaresului Farului de până în 1993, care aparţine de drept Clubului Sportiv Farul (secţia de fotbal), şi nu societăţii pe acţiuni SC CS FC Farul. Sperăm ca, în scurt timp, să putem anunţa fuziunea între cele două entităţi şi preluarea cel puţin a acelei părţi din palmares“, au dezvăluit suporterii. Totodată, aceştia se zbat ca SSC Farul să poată juca meciurile de pe teren propriu pe stadionul „Farul“. „Vrem să ne implicăm la salvarea acestuia din starea de degradare în care se află. Suporterii FC Farul au participat şi în trecut la acţiuni de ecologizare a arenei din Strada Primăverii nr. 2 şi o vor face cu plăcere şi de acum încolo“, punctează fanii.

Primesc program de meci şi foaie cu cântece

Susţinătorii SSC Farul se bucură că proiectul lor a stârnit interesul constănţenilor. „Îi aşteptăm alături de noi la stadion şi nu numai. Vrem să aducem spectatorul constănţean din nou la stadion. Vom încerca să le reinsuflăm constănţenilor iubirea pentru Farul şi pentru ideea de a susţine echipa indiferent de eşalonul în care va evolua. Urmărim să promovăm imaginea clubului nou-înfiinţat prin toate mijloacele posibile (panotaj stradal; conferinţe de presă, adunări ale membrilor cotizanţi, redarea live a meciurilor echipei etc.)“, spun suporterii, care, la ultimul meci de acasă, cu Victoria Mihai Viteazu, au oferit spectatorilor, pe lângă program de meci, şi o foaie cu refrene, cântece şi scandări fariste.

„Orice contribuţie, cât de mică, ajută”

În ce priveşte organizarea clubului, „propunem un model prin care fiecare membru cotizant să poată decide cum sunt investiţi banii săi - un Comitet al Membrilor Cotizanţi, în care fiecare membru, indiferent de cotizaţia sa, va beneficia de un singur vot, iar toate deciziile se vor lua cu o majoritate de 2/3 din numărul celor prezenţi, pentru a avea legitimitate. Oferim trasabilitatea banilor şi un model transparent de cheltuire a acestora. Oricine va putea consulta atât cheltuielile, cât şi veniturile generate. Orice contribuţie, cât de mică, ajută. Fiind la început de drum, rezolvăm problemele pe măsură ce acestea apar. Intrarea la meciurile SSC Farul va fi liberă pe toată durata acestui sezon, cu «condiţia» unei contribuţii, benevole, chiar şi simbolice, la «Cutia Suporterilor»”.

Deplasare pentru susţinători la Mihail Kogălniceanu

În etapa a opta a Ligii a 4-a, SSC Farul Constanţa (locul 1, cu 21 de puncte) întâlneşte în deplasare CS Mihail Kogălniceanu (locul 11, cu nouă puncte). Partida a fost programată sâmbătă, 24 septembrie, de la ora 16.00, juniorii jucând de la ora 14.00. Cine va dori să meargă la meci are la dispoziţie un mijloc de deplasare. „Autocarele destinate suporterilor vor pleca din Constanţa la ora 14.30, din staţia aflată în fața City Park Mall. Preţul transportului este 15 lei. Intrarea la meci este gratuită“, au anunţat fanii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii