Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sportul inventat în Argentina şi practicat zilnic de puştii Academiei Hagi, recunoscut oficial de Ministerul Tineretului şi Sportului

ro

11 Jan, 2019 00:00 2240 Marime text
La trei ani şi jumătate de când Padbol a fost adus în România de către Elisabeta Gherghişan, preşedinta Asociaţiei Române de Padbol, după mai multe evenimente şi competiţii de succes, precum şi după crearea mai multor cluburi de Padbol, Ministerul Tineretului şi Sportul a emis Ordinul pentru recunoaşterea oficială a practicării ramurii de sport Padbol în România
 
„Recunoaşterea oficială este pentru noi o mare realizare din punct de vedere sportiv, în special acum, când estimăm să avem o explozie a infrastructurii la nivel naţional. Anul acesta, Padbol se va lansa în peste zece mari oraşe, deci vom avea cel puţin tot atâtea noi cluburi de Padbol în România, contribuind astfel, şi noi, la formarea educaţiei copiilor şi tinerilor prin sport. Cu siguranţă în foarte scurt timp vom îndeplinii şi condiţiile necesare înfiinţării unei federaţii sportive naţionale”, a declarat Elisabeta Gherghişan.
 
Padbolul este un mix între fotbal, tenis, padel şi squash, inventat în Argentina în 2008. Padbol şi-a început expansiunea către Europa în 2011, iar în România a ajuns în vara anului 2015, când au avut loc mai multe evenimente pe terenurile de pe plaja Iaki din Mamaia. Padbol este la mare căutare printre vedete ale fotbalului internaţional, Zlatan Ibrahimovic având propriul său club de Padbol în Suedia, internaţionalul Mathieu Debuchy este implicat direct în dezvoltarea padbolului în Franţa, iar multe alte nume importante precum Falcao, Raul Meireles, Jose Bosingwa şi mulţi alţii au devenit deja împătimiţi ai padbolului.
 
În România, multe personalităţi din lumea fotbalului au participat la evenimentele Padbol, precum Gică Hagi, Ianis Hagi, Gigi Mulţescu, Mihai Stoichiţă, Cristian Bivolaru, Rică Neaga, Giani Kirită, Ilie Stan, Marin Dună şi mulţi alţii. Padbol este practicat zilnic la Academia Gheorghe Hagi, unde conducerea a decis ca acesta ajută la îmbunătăţirea condiţiei fizice, la dezvoltarea reflexelor jucătorilor, contribuie la o bună coordonare motorie, promovează echilibrul aerobic şi, nu în ultimul rând, este un exerciţiu intens pentru creier.
 
Sursa foto: Facebook (Academia Hagi)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii