Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:41 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sportul constănţean, din nou în doliu! A murit antrenorul Octavian Rusu

ro

03 Aug, 2018 14:24 2959 Marime text
După decesul fostului expert sportiv de la CS Farul Constanţa, sportul constănţean este din nou în doliu, stingându-se din viaţă, la vârsta de 71 de ani, Octavian Rusu, un mare antrenor din canotaj.

Acesta a activat ultima dată la Liceul cu program Sportiv „Nicolae Rotaru“ şi şi-a pus amprenta pe formarea a numeroase generaţii de sportivi.

Canotajul plânge! Dumnezeu să te odihnească în pace, Octavian Rusu!, a postat pe Facebook Mariana Solomon, directorul Direcţiei judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa.

Sunt consternat, ieri am vorbit cu Octavian Rusu. Se pregătea să plece în concediu. A fost un om deosebit, care a lucrat cu mulţi dintre canotorii noştri de frunte. Chiar şi în acest an a avut un vicecampion european de juniori, a declarat Andrei Szemerjai, directorul LPS „Nicolae Rotaru“.

M-a bulversat această veste. Octavian Rusu a fost un mare om de sport, a spus şi Sorin Başturea, directorul CS Farul. 


Mesaje de condoleanțe au venit și de la Ilie Floroiu, fostul director al CS Farul, și de la Elena Frîncu, fostul director al DJST Constanța.

Regretăm nespus trecerea în neființă a lui Octavian Rusu, o persoană admirabilă și un mare șlefuitor de talente, a precizat Ilie Floroiu.

 

Înmărmurită de durere, încerc să transmit câteva gânduri despre cel care a plecat rapid și discret, așezat pe banca din curtea lui, în vecinătatea Centrului Olimpic de Canotaj de la Năvodari, Octavian Rusu. Prieten, coleg, antrenor emerit. Inima lui Tavi a încetat să mai bată. Tavi a fost antrenor de patinaj la Palatul Copiilor și CSS1 Constanța. Apoi, din 1984, și-a urmat soția, Smaranda Rusu, și s-a dedicat canotajului. A făcut parte din galeria marilor antrenori de canotaj de la Școala Sportivă 2 (acum LPS Nicolae Rotaru Constanța): Mircea Popa, Valentin Sarchizian, Virgil Ștefănescu, Smaranda Rusu, care au slujit din 1984 canotajul constănțean și românesc juvenil în cadrul Centrului Olimpic de Canotaj. Tavi a plecat astăzi de lângă noi, prea devreme și neașteptat. Am multe amintiri și realizări alături de tine, Tavi. Familia canotajului, noi, prietenii tăi, nu le vom uita niciodată! Dumnezeu să te odihnească în pace și de acolo, de sus, să-i dai lui Smara puterea să meargă mai departe. Mare durere pentru noi toți, prieten drag!, a spus Elena Frîncu.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii