Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sportivă la CS Farul Constanţa Floretista Raluca Văcăraşu a dărâmat barierele şi a cucerit primul ei titlu naţional (galerie foto)

ro

11 Feb, 2016 00:00 2384 Marime text

 
Campionatul Naţional de floretă pentru cadeţi, de la Satu Mare, i-a adus Ralucăi Văcăraşu primul titlu naţional. Peste puţin timp, valoroasa sportivă va participa la Campionatul European

Componentă a Centrului Olimpic de la Bucureşti, Raluca stă în capitală de mai mulţi ani şi reuşeşte în mod strălucit să se împartă între scrimă şi carte. Învaţă, cu rezultate bune, la un liceu de prestigiu, iar seriozitatea şi sacrificiile pe care le face i-au oferit în dar, în sfârşit, şi medalia de aur la Naţionale.
 
Cele două fete ale familiei Văcăraşu din Constanţa au început cu ani în urmă scrima la CS Farul, primul lor antrenor fiind Sebastian Bezem. În prezent, Andreea, sora mai mare, care e studentă la Iaşi, nu mai practică acest sport. Mezina, în schimb, Raluca, a ajuns la Centrul Olimpic din Bucureşti, iar recent a devenit campioană naţională.
 
„La concurs, a tras bine de la cap la coadă. Mă bucur din tot sufletul că a luat aurul. Până acum, obţinuse doar locul doi şi trei la Naţionale. Se întâlnea mereu cu Anca Săveanu, de la CSA Steaua, în faţa căreia pierdea. Acum a reuşit victoria“, spune ultima sa antrenoare de la CS Farul, Mihaela Ion.
 
Raluca a lucrat întâi cu Sebastian Bezem, apoi cu Horia Gheorghe, iar după ce acesta a ieşit la pensie, pe campioană a preluat-o Mihaela Ion.

„E foarte cuminte şi serioasă“

La Naţionalele de la Satu Mare, Raluca Văcăraşu a învins-o pe Anca Săveanu în semifinale, cu 15-10.

„E un scor bun, nu a fost nici măcar la limită. Înseamnă că Raluca a reuşit să se detaşeze puţin de întâlnirile anterioare cu Anca Săveanu. Aceasta e locul întâi în circuitul european şi prima dintre cele patru care merg la Euro. Tot timpul o bătea pe Raluca. Fata noastră a ajuns în vârf graţie conştiinciozităţii ei. Tot timpul a fost serioasă. Scrima i-a plăcut şi îi place mult în continuare. N-am tras niciodată de ea. E foarte cuminte şi foarte muncitoare. E mare lucru să reuşeşti şi în sport, şi la şcoală, fiind venită în Bucureşti din alt oraş. E în capitală de vreo patru ani, de la vârsta de 13 ani. Acolo a susţinut examenul de capacitate, la «Jean Monet», luând peste 9. Acum e în clasa a zecea, la «Rosetti». Biologia e materia ei favorită. Face multe sacrificii. Nu e uşor să te scoli în fiecare dimineaţă la ora 6.30, să pleci singură la cursuri, cale lungă, să faci antrenament şi să înveţi apoi pentru şcoală“, mai spune Mihaela Ion.

Medalia de aur nu a fost o întâmplare

Raluca a dovedit că marea victorie de la Naţionale nu a fost o întâmplare, după ce, imediat după acest concurs, tot la Satu Mare, la întreceri internaţionale rezervate cadeţilor, a obţinut alte victorii importante. La echipe, a făcut parte din formaţia României care a ocupat locul întâi, iar la individual a ocupat poziţia a treia.
 
Din formaţia tricoloră victorioasă a făcut parte şi o altă sportivă de la CS Farul, Raluca Drăghici, care la simplu a fost a opta. De asemenea, în trupa România II, clasată pe locul patru, a evoluat farista Teodora Băloiu, a 22-a la individual. Raluca Văcăraşu şi Raluca Drăghici vor participa, la cadete, şi la Campionatul European de la Novi Sad (29 februarie - 8 martie), ultima întrecere înainte de concursul continental fiind Cupa Mondială de juniori, din Serbia (12 - 14 februarie).           
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii