Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sportiva de la CS Farul Constanţa „Maria Ceplinschi ține România pe harta mondială a gimnasticii!“

ro

23 Oct, 2021 00:00 6259 Marime text
 

 
  • Mara are 16 ani, a trecut la senioare în acest an şi face parte din programul „Țară, țară vrem campioane”.
  • Ea se pregătește la Deva cu un colectiv tehnic condus de Lucian Sandu, iar la CS Farul o are antrenoare pe Carmen Traicu.
  • La Campionatul Mondial din Japonia, România a fost reprezentată doar de Marian Drăgulescu şi de Maria Ceplinschi.
 
Prezentă în premieră la un Campionat Mondial de senioare, gimnasta Maria Ceplinschi, de la CS Farul Constanţa, în vârstă de 16 ani, a reuşit să se califice în două finale la întrecerea disputată în Japonia, la Kitakyushu.
 
Mara a trecut la senioare în acest an şi face parte din programul „Țară, țară vrem campioane”, coordonat de Mariana Bitang și Octavian Belu și finanțat de OMV Petrom. Ea se pregătește la Deva cu un colectiv tehnic condus de Lucian Sandu, iar la CS Farul o are antrenoare pe Carmen Traicu. La Campionatul Mondial, la care România a fost reprezentată doar de Marian Drăgulescu şi de Mara Ceplinschi, gimnasta constănţeană a acces în ultimul act la individual compus şi la sol. În prima secţiune a ocupat locul 16, iar la sol va evolua în finală duminică. 
 
„Maria Ceplinschi ține România pe harta mondială a gimnasticii! Puștoaica de 16 ani, debutantă la Campionatele Mondiale de la Kitakyushu, a fost în top 10 în competiția individuală a celor mai bune gimnaste până la ultima rotație (în care a evoluat la bârnă). Cu 13.066 la sol, 13.633 la sărituri, 12.566 la paralele și 11.633 la bârnă, vicecampioana europeană de junioare de la Mersin s-a clasat în final pe locul 16, cu un total de 50.898 puncte! Felicitări Mara, felicitări Lucian Sandu și colectivului tehnic de la Deva! Mult succes Mara, la sol, în finala de duminică!“, este mesajul Federaţiei Române de Gimnastică.
 
Ultima gimnastă calificată în finalele pe aparate la un Campionat Mondial, la Nanning, în 2014, a fost Larisa Iordache (medaliată atunci cu argint la sol și clasată pe locul 5 la bârnă), iar Denisa Golgotă a fost ultima participantă a României în concursul individual (la Doha, în 2018, când a ocupat poziţia a 17-a).
 
La Kitakyushu, Marian Drăgulescu, aflat la 14-a sa participare la un Campionat Mondial, a fost la un pas de accederea în finala de la sărituri. „Mai puțin de trei zecimi de punct l-au despărțit pe Marian Drăgulescu de calificarea în finala la sărituri. Cel mai bun gimnast român din istorie a avut două sărituri bune, notate cu 14.566 și 14.033, iar cu o medie de 14,299 s-a clasat pe 15“, se arată pe pagina de Facabook a FRG.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Federaţia Română de Gimnastică)

 
Citeşte şi:
 
Gimnasta constănţeană Maria Ceplinschi, finalistă la Campionatul Mondial de senioare (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii