Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Spiritul de a domina şi a înscrie“ FC Viitorul a marcat în toate cele şapte partide de până acum din noul sezon. Medie de 2,42 goluri / meci (galerie foto)

ro

06 Aug, 2019 00:00 1778 Marime text
FC Viitorul a fost la un pas de a avea punctaj maxim după primele patru etape din Liga 1. Echipa lui Hagi a condus cu 2-1 Sepsi Sf. Gheorghe în deplasare, dar a fost egalată în ultimele secvenţe ale partidei.
 
Oricum, cu trei victorii (la rând) şi un egal în patru partide, echipa constănţeană are un start excelent de campionat, în ciuda faptului că, până acum, faţă de sezonul trecut, s-a despărţit de mai mulţi jucători de bază. „În prima repriză, Sepsi a jucat mai bine ca noi. Adversarii au fost mai iuţi, primii la minge. Chiar dacă s-au apărat, au stat bine în teren. Noi am construit lent. Nu i-am deranjat cu nimic sau foarte puţin. Atacanţii şi mijlocaşii n-au atacat spaţiile şi poarta, în ultimii 30 de metri. În repriza a doua, după ce am vorbit la pauză, am arătat altfel şi cred că meritam să câştigăm. Dar, până la urmă, e bine şi aşa, în condiţiile în care am făcut iar schimbări în echipă. Am fost aproape de victorie, acesta e fotbalul. Trebuie să joci până la sfârşit şi să faci tot posibilul ca mingea să fie cât mai departe de poarta ta. Dar se mai întâmplă şi astfel de situaţii, de aceea fotbalul e frumos“, a declarat Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul.
 

Golaveraj general 17-11

 
Echipa de pe litoral a înscris în toate cele şapte meciuri oficiale de până acum din noul sezon, din toate competiţiile: patru partide în campionat (trei victorii şi un egal), meciul din Supercupa României (câştigat) şi dubla din Europa League (o victorie şi o înfrângere). FC Viitorul a marcat 17 goluri şi a primit 11: 11-4 în campionat, 1-0 în Supercupă, 5-7 în Europa League, golaveraj general până acum 17-11 şi o medie de 2,42 goluri pe meci. „Îmi place că marcăm, e bine, avem acest spirit de a înscrie, de a domina, de a da ritmul şi intensitatea jocului. Asta am făcut şi acum, cu Sepsi, în marea majoritate a timpului. Înainte de meci, le-am spus jucătorilor că, dacă vrem să obţinem un rezultat favorabil, trebuie să marcăm. Dacă învingeam, aveam acum 12 puncte frumoase, dar asta e, e bine şi aşa“, a menţionat Hagi.
 

„Eu trebuie să-mi văd de echipa mea“

 
Imediat după fluierul de final, „Regele“ a fost nervos din pricina golului egalizator al lui Sepsi, cei de la FC Viitorul acuzând că a fost neregulamentar. La conferinţa de presă de după meci însă, managerul tehnic al formaţiei de pe litoral nu a discutat arbitrajul. „Întrebaţi-i pe cei de la televizor, pe cei din tribună, care văd mai bine. Eu nu ştiu dacă am văzut bine faza cu Ghiţă. Nu comentez acea fază, eu trebuie să-mi văd de echipa mea, de ai mei. Când se termină meciul, trebuie să mă gândesc ce am făcut greşit de am luat golul. Arbitrajul nu e teritoriul meu, în care să vorbesc după. Chiar dacă, atunci când suntem în meci, mai comentăm ceva între noi, mai spunem ceva, nu putem sta pasivi. Dar după nu e treaba mea să spun dacă arbitrul a greşit sau nu. La faza cu Ghiţă, nu am văzut bine, dar gred că golul lui Calcan a fost valabil“, a menţionat Gică Hagi.
 

„Suntem mici, cine e Viitorul?“

 
După egalul cu Sepsi, FC Viitorul s-a menţinut în fruntea Ligii 1, la egalitate de puncte cu CFR Cluj, iar Hagi a fost întrebat de posibilitatea ca echipa sa să tragă iar la titlu. „Dacă jucătorii vom juca bine, de ce să nu aspirăm să fim şi noi pe acolo. Doar gândul, că nu spunem nimic. I-am bătut pe CFR cu şapte jucători în minus faţă de sezonul trecut. În rest, suntem noi cineva? Nu, suntem mici, cine e Viitorul? Dar uite că am mai câştigat o Cupă, o Supercupă, cu mulţi jucători schimbaţi. Vă las pe voi să spuneţi, că am văzut că toată lumea s-a înscris la campionat. Ar fi culmea să mă înscriu şi eu. Sunt mai mic aşa, şi de înălţime… Îi las pe ei. Noi ne vedem de ale noastre. Vom lupta, încercând să câştigăm cât mai mult, în spiritul nostru, cu mentalitatea noastră. O dată câştigăm, o dată nu. Am arătat României că suntem valoroşi, Mai avem de muncit când plecăm afară. Însă ne trebuie buget mult mai mare. Totuşi, chiar şi aşa, am dominat la Ovidiu o echipă din Belgia, care a tremurat pe final“, a arătat Hagi.
 

Are încredere în Steliano Filip

 
În disputa cu Sepsi, nou venitul Steliano Filip a jucat titular, ca inter stânga. „Îl cunosc de la 12 ani. Ştiţi ce juca el prima dată? Mijlocaş şi atacant! Când puneţi întrebări, vă rog frumos să fiţi informaţi (n.r. adresându-i-se unui jurnalist). După aceea, că joacă bine sau mai puţin bine, fiecare jucător are ziua lui. A jucat şi la Dinamo mijlocaş central. Încă nu e 100 la sută. Mă bucur că a rezistat să joace două meciuri, la trei zile distanţă, 45 de minute. A făcut-o destul de bine. Am foarte mare încredere în el că va aduce lucruri bune la noi. Că îl bag stânga sau dreapta, o să mă dea conducerea afară dacă greşesc“, a glumit „Regele“.
 

Alexi Pitu e atacant lateral

 
De la începutul partidei cu Sepsi a jucat şi tânărul de 17 ani Alexi Pitu. „Postul lui Alexi e de atacant lateral, în sistemul 4-3-3. Eu am vrut să-l fac decar, deşi nu a jucat la juniori în acest rol. Eu la mine l-am adus să-i cresc creativitatea. La doar 17 ani, ştie fotbalul foarte bine şi e creativ. Trebuie să-l pui mijlocaş, optar sau decar, ceea ce am făcut astăzi (n.r. cu Sepsi). Nu aveam alţi atacanţi. Rezerva lui Pitu era Louis Munteanu, dar aveam încredere mai mare în Alexi, care a stat cu noi un an, ne cunoştea şi ştia Liga 1“, a explicat Hagi.
 
Ce a declarat Hagi despre:
 
…Eric - „Dacă vrea să joace şi mai bine, Eric să slăbească în continuare, să arate şi mai bine. Eu n-am dubii cu el, dar încă nu e la nivelul meu. Mi-a promis ceva şi trebuie să o facă. Trebuie să se ţină de cuvânt vizavi de mine şi să tragă de el. El vreau să-l fac să fie mult mai iute, că fotbal ştie“;
 
…Andrei Ciobanu - „Nu există mijlocaş ofensiv să nu dea la poartă şi să nu pună mingea în careu. Ce fotbal e acela să joci numai lateral, stânga, dreapta? Să ştii că ai un şut bun şi să nu-ţi exploatezi calităţile? Am vorbit cu el la pauză, iar apoi a gândit-o şi i-a ieşit. Fac şi eu câte ceva bun!“;
 
…golul egalizator al gazdelor - „Ghiţă, în orice condiţii, trebuia să sară, să câştige acel duel. Iar, înainte, Calcan a cedat foarte uşor şi l-a lăsat pe adversar să centreze. Dar se mai întâmplă în meci, asta e“.
 
Imaginile de la acest articol au fost preluate de pe site-ul oficial al FC Viitorul
 
Citeşte şi:
 
Gol în minutul 90+3! FC Viitorul a scăpat printre degete victoria cu Sepsi Sf. Gheorghe. Hagi, nervos!

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii