Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:28 22 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spectacol Da Move Crew Încep înscrierile pentru cel mai vechi turneu de baschet 3X3 din Constanţa (galerie foto)

ro

01 Jul, 2016 00:00 906 Marime text


Constanța Streetplay, cel mai vechi turneu de baschet 3x3 din Constanța, și Sport Arena Streetball, cea mai longevivă marcă pentru competițiile de acest gen din România, își unesc forțele pentru unul dintre cele mai tari evenimente ale verii.
 
Constanța Streetplay, care va avea loc în zona Perla Mamaia, în zilele de 9 și 10 iulie, așteaptă la start peste 250 de jucători din întreaga țară și este ultima etapă din circuitul naţional 3x3 Superbet Tour 2016. Cu premii în valoare totală de peste 20.000 de lei, dintre care un cec în valoare de 5.000 de lei pentru câștigătoarea categoriei de elită la seniori, Constanța Streetplay este pregătită să ofere o competiție de rang internaţional, unde jucătorii pot acumula puncte în clasamentul FIBA 3x3 World Rankings, şi de asemenea să promoveze baschetul în rândul copiilor și al tinerilor.

Oraş cu tradiţie în baschet

„Avem acest cult pentru competiția sportivă și importanța ei și dăm totodată dovadă de o pasiune debordantă. Prin acest tip de evenimente, încercăm să promovăm competiția, să promovăm ideea de socializare prin sport, să promovăm sportul de masă”, a declarat Andrei Talpeș, președintele Asociației Terra Semper Fidelis, organizatorul competiției.
 
„Este pentru prima oară în istoria de 12 ani a mărcii Sport Arena Streetball când organizăm un circuit național, iar Constanța nu putea să lipsească de pe harta turneelor noastre. Este un oraș cu tradiție în baschet și sperăm să contribuim și noi prin acest gen de evenimente la dezvoltarea acestui sport în zonă”, a spus şi Radu Petre, manager Sport Arena Streetball.

Loc de joacă ce promovează baschetul

Nu doar jucătorii vor avea șansa să strălucească pe terenul de baschet, ci și spectatorii, iar oricine vine să petreacă timp pe teren poate avea șansa de a câștiga premiile puse la bătaie în concursurile individuale. Spectacolul va fi întregit de prezența pentru prima oară în Constanța a uneia dintre cele mai tari trupe de baschet freestyle din lume, Da Move Crew, cu peste 1.000 de spectacole pe întreg mapamondul în ultimul deceniu. De asemenea, evenimentul vine în acest an cu o noutate, un loc de joacă pentru copii, care va promova baschetul pentru generațiile mai tinere. Sala de jocuri va fi prezentă prin diferite mijloace și elemente de baschet. Înscrierile pentru Constanta Street Play vor incepe luni, 4 iulie, de la ora 15.00, pe site-ul www.3la3.ro.

Ultima şansă de calificare

Constanța Streetplay este ultima șansă de calificare pentru turneul final al circuitului 3x3 Superbet Tour 2016, după evenimentele disputate de-a lungul acestei veri la Ploiești, Craiova și București. Marea finală va avea loc între 26 și 28 august, la București, în centrul comercial AFI Palace Cotroceni. Anul 2016 reprezintă un moment important pentru pasionații de baschet 3x3, întrucât, în urma acestui sezon, se va lua decizia privind includerea baschetului 3x3 în programul Jocurilor Olimpice la ediția Tokyo 2020.

Ti-a placut articolul?

Comentarii