Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorana Cîrstea – „Nu mi se pare corect cum am fost tratată"

ro

22 Apr, 2017 17:49 6262 Marime text
Sorana Cîrstea, cea care a fost învinsă de Johanna Konta în al doilea meci de astăzi, a acuzat comportamentul adversarei sale, care la scorul de 3-1 în favoarea româncei, a început să plângă, iar în urma acestei atitudini oficialii meciului au luat decizia de a întrerupe o perioadă partida, ceea ce a scos-o din ritm pe Sorana, care a pierdut setul şi meciul.

„Am început puțin defensiv, iar Johana Konta a preluat controlul pe teren. În setul doi, am făcut acel break și eram peste ea, a îneput să plângă și e ieșit de pe teren. Sunt de 20 de ani în competiţii, am fost peste tot în lume, dar niciodată nu am plâns şi nu am ieşit de pe teren, am stat și am jucat până la final, deşi la unele turnee spectatorii m-au făcut în toate felurile, de la ţigancă, până la idioată, toate insultele de pe lume şi mi-au arătat diferite semne. Nu mi se pare corect să procedezi aşa, eşti la Fed Cup, îţi asumi asta. Nu mai suntem la grădiniță, nu mai avem zece ani. Hai să plâng și eu când mă conduce adversara, să se oprească meciul. A fost clar o strategie. Johanna ştie că a exagerat. Apoi, arbitrul nu mi-a dat explicaţii. Nu am înțeles. Nu am fost anunțată, să stau pe teren, să ies. Am ieșit, l-am întrebat pe arbitru cât să stau, mi-a spus că nu știe. Publicul a fost de nota zece, noi, românii, avem chiar prea mult fair-play. Suntem însă sub lupă, ca de obicei, pentru că suntem o nație mai un pic mai jos. ITF-ul are sediul la Londra. Nu am auzit ce s-a spus pe margine. Dacă Ilie Năstase a fost eliminat la 2-1, de ce oprești meciul la 3-1? Nu e corect cum am fost tratată. N-am primit nicio explicaţie, merităm mai mult respect. Doar Marea Britanie a contat. Johanna a meritat victoria, este peste mine în momentul de față, dar nu a procedat bine. Ce s-a întâmplat astăzi nu cred că ne afectează moralul pentru meciurile de mâine, însă nu-i OK ce se întâmplă", a spus Sorana Cîrstea.


În ce privește discuția lui Ilie Năstase cu antrenoarea Marii Britanii de la tragerea la sorți, Sorana Cîrstea a spus:

A fost o glumă, la acel moment și ea a râs. Zâmbeau, dacă vă uitați pe imagini, își dădeau mâna și râdeau. De la început au fost puși pe noi. Nu mai putem să facem nicio glumă? Suntem români, trebuie să ne asumăm că mereu vom fi persecutați.     

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii