Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şocant! Un individ a intrat cu o bâtă şi un cuţit pe teren la meciul Speranţa Nisipari - CS Peştera!

ro

26 Sep, 2017 00:00 4142 Marime text
Scene şocante la meciul de fotbal Speranţa Nisipari - CS Peştera, disputat la Nisipari, în etapa a şasea a Ligii a 5-a a judeţului Constanţa
  
În finalul partidei, pe teren a pătruns un individ cu o bâtă şi care avea la el şi un cuţit! Incidentele au fost dezvăluite pe Facebook de primarul de la Peştera, Marius Liviu Petre, care şi-a intitulat relatarea „Footbal cu bâte şi cuţite la Nisipari!“. Potrivit supervizorului meciului, Ioan Gheorghică, individul ar fi din Castelu, iar la meci i-ar fi reproşat primarului comunei Castelu, Nicolae Anghel, că nu sprijină suficient echipa din Castelu, iar pe acest fond conflictual şi al rezultatului meciului, bărbatul a intrat pe teren.
 
„O după-amiază plăcută, de început de toamnă, avea să se transforme astăzi (n.r. duminică) într-o experienţă mai mult decât neplăcută la un meci care se anunţa echilibrat, între două echipe cu pretenţii din Liga a V-a, Speranţa Nisipari şi CS Peştera. Început într-o atmosferă relativ calmă, spectacolul sportiv avea să degenereze încă din prima repriză datorită atitudinii agresive la nivel verbal a unor spectatori. Motivul nu a fost arbitrajul sau meciul în sine, aşa cum s-ar putea crede, ci nişte răfuieli locale, personale, dar şi cu tentă politică, se pare. Conflictul a escaladat treptat, astfel încât pe parcursul reprizei a doua meciul a fost întrerupt în mai multe rânduri, pe teren intrând un individ înarmat cu bâte, apoi cu un cuţit pe care l-a fluturat ameninţător atât către spectatori, cât şi către jucători şi arbitri, semănând panică printre aceştia.
 
Mai mulţi copii prezenţi au izbucnit în lacrimi şi s-au ascuns pe unde au apucat sau au fugit care încotro. Inutil să mai spun că nu a existat absolut nicio măsură de securitate la stadionul unde s-a desfăşurat meciul, iar poliţia a venit tardiv, după încheierea meciului. Din respect pentru competiţie, s-a luat decizia continuării meciului până la fluierul final, deşi ar fi fost logic să abandonăm şi să părăsim un teren care ar fi putut deveni scena unei tragedii. În acest context, rezultatul final nu a mai interesat pe nimeni, integritatea persoanelor prezente fiind mai presus de orice“, a scris pe Facebook Marius Liviu Petre, care a mai menţionat: „Aşteptăm cu nerăbdare meciul retur (sau îi invităm la oricare meci de pe propriul teren) pentru a le oferi gazdelor noastre de azi (n.r. duminică) o lecţie de organizare, de fair-play şi de civilizaţie“. 

„Ţinem să «felicităm» și brigada de arbitri... nu au greșit mult, doar ne-a înjurat căpitanul, cartonaș roșu, gol din offside și maxima... după tot show-ul, 2 minute de prelungire, în loc de 10… asta e, noi îi servim cu apă plată, alții îi invită la fripturi…“, a fost un comentariu pe Facebook al CS Peştera. „Acele faze cu bărbatul înarmat ne-au marcat negativ. Şi nu este primul incident. Acesta este nivelul fotbalului din Constanţa“, a spus şi un fotbalist al echipei din Peştera.  

„Au fost scene urâte“

Meciul Speranţa Nisipari - CS Peştera a fost arbitrat de Nicuşor Fulea (Mangalia), asistat de Bogdan Duţu (Constanţa) şi Ionuţ Pravdenco (Năvodari). Observator a fost Ovidiu Nedelcu (Medgidia), iar supervizor - Ioan Gheorghică (Constanţa). Partida i-a revenit echipei gazdă, cu 1-0, golul fiind marcat în ultimele minute.
 
„Când s-a înscris, în minutul 90, arbitrul a arătat două minute de prelungire. Oaspeţii voiau mai multe minute suplimentare, căpitanul de echipă a avut un limbaj nepotrivit şi a fost eliminat. A pătruns pe teren şi primarul, împăciuitor, ca să calmeze spiritele, iar când individul l-a văzut pe primar, a intrat cu bâta în suprafaţa de joc, supărat la adresa acestuia. Individul i-a reproşat ceva şi arbitrului. Era supărat că a înscris echipa gazdă, că el ţinea cu oaspeţii! A fost, se pare, un conflict cu tentă locală. Cel care a intrat pe teren era din Castelu, nemulţumit, în opinia sa, că primarul ar susţine mai mult echipa din Nisipari (n. r. comuna constănţeană Castelu este formată din satele Castelu şi Nisipari). A intrat pe teren cu o bâtă şi avea la el şi un cuţit. Au fost scene urâte. Toate lumea fugea, nimeni nu se apropia. Greu a fost scos de pe teren, iar la final am avut şi eu un dialog cu el, îndemnându-l la calm. Apoi a venit poliţia şi l-a luat. Din fericire, fizic, nu a avut de suferit nimeni de pe urma acestui incident. Meciul s-a terminat 1-0 pentru Nisipari. Nu a fost nicio problemă de arbitraj“, a precizat Ioan Gheorghică.
 
Am încercat să prezentăm şi un punct de vedere al primarului Nicolae Anghel, însă, după un prim apel telefonic, acesta nu a mai răspuns la telefon şi nici la SMS-ul pe care i l-am trimis. Când vom avea şi opinia acestuia, o vom prezenta.
 
Sursa foto: Facebook (Marius - Liviu Petre) 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ALEX 26 Sep, 2017 11:36 Cât tupeu . Supervizorul meciului nici măcar nu a fost cel ce a dat declarația ...mare rușine....a fost domnul Sucă