Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SNC si FC Regal joaca derby-ul la Constanta

ro

04 Jul, 2002 00:00 1391 Marime text

Ultima etapa a campionatului feminin de fotbal

Campioana tarii a ajuns ieri in orasul nostru si s-a cazat la minihotelul clubului de rugby Farul * Constanteanca Bianca Tanasa are oferte de la Perugia

Divizionara A de fotbal feminin FC Regal Bucuresti se pregateste, de ieri, la Constanta. Aceasta va sustine duminica, de la ora 11.00, ultimul meci din cadrul campionatului intern de fotbal, in compania SN Constanta, echipa pregatita de antrenorul Ion Zlate. Interesant este ca cele doua echipe se lupta pentru a ocupa unul dintre cele doua locuri din clasamentul Grupei de Sud (din care mai fac parte IMGB si FC Onesti) a campionatului, care se vor califica la faza play-off-ului de la Campina, din perioada 12-13 iulie. Putini stiu insa ca cea care va castiga campionatul va primi dreptul de a reprezenta Romania in Cupa Europei la fotbal feminin, un fel de Champions League masculin. Intre cele doua echipe a existat intotdeauna o batalie pentru campionat. FC Regal este campioana de anul trecut, in timp ce SNC a iesit vicecampioana. Fotbalistele de la FC Regal s-au cazat la minihotelul de la stadionul de rugby Farul. Ele vor sta aici pana pe 11 iulie, plecand spre Campina direct de la Constanta. In aceasta perioada ele vor efectua antrenamente pe terenul de rugby, nefiind exclusa posibilitatea ca meciul sa aiba loc chiar pe acest teren. In turul campionatului, la Bucuresti, FC Regal s-a impus cu 6-1. Venit cu o zi inaintea sosirii echipei, patronul Aureliu Cojocaru a spus ca este posibil ca, in aceasta perioada, fetele de la Regal sa joace un meci amical cu... baietii Farului, de la grupa de juniori pregatiti de Marian Popa.

Verisoara lui Tanasa

Patronul echipei, Aureliu Cojocaru, le ofera fetelor de la Regal contracte de jucatoare profesioniste, pe bani frumosi, cu prime de joc, exact ca la fotbalul masculin. El a afirmat ca s-a bagat in acest sport din pasiune si a strans la FC Regal tot ce este mai bun in tara. Antrenoarea echipei este Maria Delicoiu, cea care este si antrenoarea nationalei Romaniei. Printre componentele lotului se afla si o jucatoare din Constanta, este vorba despre Bianca Tanasa. Aceasta este una dintre cele mai bune jucatoare ale echipei, fiind foarte tehnica. Pasiunea pentru fotbal a Biancai vine de la origini. Aceasta este verisoara fundasului de la FC Farul, Neculai Tanasa. "De neam suntem atrasi de fotbal", spune ea. Bianca a fost, de altfel, si cea care a intermediat cazarea echipei la minihotelul de la stadionul de rugby. Aflata la final de contract, ea are acum oferte din strainatate, fiind foarte aproape de a se transfera la clubul italian Perugia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii