Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:48 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Roland Garros. Constănţeanca a revenit senzaţional în meci

ro

07 Jun, 2017 17:26 1778 Marime text
 
Simona Halep a reuşit să se califice astăzi în semifinalele turneului de la Roland Garros.

Constănţeanca a reuşit să treacă de Elina Svitolina în trei seturi seturi 3-6, 7-6, 6-0, după un meci de senzaţie.

Când toată lumea credea că meciul este ca şi câştigat de ucraineanca ce conducea în setul secund cu 5-0, Simona Halep şi-a revenit, a dus setul în tiebreack şi după ce şi-a adjudecat setul a câştigat în decisiv cu scorul de 6-0. 

Simona Halep şi-a luat astfel revanşa după finala pierdută de la Roma, în care ucraineanca s-a impus cu 4-6, 7-5, 6-1.

În acel meci Simona Halep s-a accidentat la glezna dreaptă. 

Meciul a durat două ore și șase minute, iar grație acestei victorii Halep și-a asigurat 530.000 euro și 780 de puncte WTA. 

„La 5-2 pentru adversară, mi-am spus că am pierdut meciul. Însă acest gând m-a relaxat. Am schimbat ritmul, am determinat-o să alerge mai mult și într-un final mi-a reușit. Nici eu nu știu cum. Sunt fericită. Am crezut în șansa mea și am luptat până la final“, a declarat Simona Halep. 

Aflată pe locul patru mondial și cap de serie numărul trei la Rolans Garros, constănțeanca o va întâlni în semifinale, joi, în jurul orei 17.30, pe a doua favorită, Karolina Pliskova, din Cehia, a treia în ierarhia WTA, care a învins-o în sferturi pe Caroline Garcia (Franța, 27 WTA), cu 7-6, 6-4.

Pentru ambele sportive acest turneu are ca miză și urcarea pe locul întâi WTA. Halep reușește aceasta dacă va câștiga întrecerea, iar cehoaica devine lider dacă atinge finala.    

În meciurile directe, Halep o conduce pe Pliskova, dar toate întâlnirile lor de până acum s-au desfășurat pe hard, această semifinală este prima pe zgură dintre cele două jucătoare.  

Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii