Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:17 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simona Halep s-a calificat în optimi la Indian Wells „Şi-altă dată, şi-altă dată, o s-o facem şi mai şi mai lată!“

ro

17 Mar, 2015 00:00 1350 Marime text
Constănţeanca Simona Halep, cea mai bună jucătoare de tenis din România, s-a calificat în optimile de finală ale turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells.
 
În „16“-imi, sportiva de 23 de ani, aflată pe locul 3 în lume şi cap de serie numărul trei, a învins-o cu 6-1, 3-6, 6-1 pe americanca Varvara Lepcenko (28 de ani, numărul 31 WTA şi a 26-a favorită în SUA). Meciul a durat două ore şi 15 minute, iar pentru acest succes, Simona va primi 59.185 de dolari şi 120 de puncte WTA. Totodată, pentru Halep, calificarea în optimi este sinonimă cu menţinerea pe locul trei în ierarhia WTA şi după încheierea Indian Wells. În timpul partidei, constănţeanca a acuzat dureri la glezna stângă, solicitând intervenţie medicală. „Meciurile cu Varvara sunt grele mereu, pentru că ea e stângace. Am luptat însă până la final. Încerc să joc cel mai bun tenis al meu. Mă bucur că sunt la Indian Wells şi le mulţumesc fanilor pentru susţinere“, a declarat constănţeanca. La finalul partidei, grupul suporterilor români a cântat „Şi-altă dată, şi-altă dată, o s-o facem şi mai şi mai lată!“ şi a scandat „Vic-to-rie, vic-to-rie!“.

În partida următoare, Simona Halep o va întâlni pe Karolina Pliskova, din Cehia, locul 15 WTA şi cap de serie numărul 14, care s-a calificat în optimi după un succes la spaniola Garbine Muguruza (22 WTA, a 19-a favorită), scor 7-5, 6-4. Halep şi Pliskova şi-au disputat, luna trecută, finala de la Dubai, constănţeanca câştigând cu 6-4, 7-6.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii