Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:42 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trofeul de la Indian Wells i-a dat de furcă Simona Halep, pe primul loc în ierarhia pentru Turneul Campioanelor

ro

24 Mar, 2015 00:00 1451 Marime text
Victorie extraordinară pentru cea mai bună jucătoare de tenis din România, constănţeanca Simona Halep, care a câştigat turneul de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells. A fost al 11-lea titlu din palmaresul sportivei de 23 de ani, însă cel mai important de până acum, recompensat cu 900.400 de dolari şi 1.000 de puncte WTA.
 
În finală, Simona Halep (locul 3 în clasamentul mondial şi cap de serie numărul 3) a învins-o pe tenismena din Serbia Jelena Jankovici (21 WTA şi a 18-a favorită la ora meciului). Partida a durat două ore şi 37 de minute, iar Simona a trecut prin mai multe clipe grele, în care victoria părea că se îndreaptă spre Jankovici, dar le-a depăşit.

„Pe parcursul turneului, nu am etalat cel mai bun tenis al meu, dar faptul că nu am cedat şi am luptat până la final m-a ajutat mult. Am avut tot timpul încredere în mine, chiar şi atunci când lucrurile nu mergeau aşa de bine pe cât mă aşteptam. Nu poţi juca mereu la cel mai înalt nivel, dar de luptat poţi! Mă bucur enorm pentru câştigarea acestui trofeu, de care îmi voi aminti toată viaţa“, a declarat Simona Halep, al cărei triumf de la Indian Wells a fost elogiat de presa internaţională. La conferinţa de presă de după finală, s-a produs şi un moment amuzant, când, invitată de ziarişti, Simona nu a avut niciun dubiu că va putea ridica trofeul câştigat la Indian Wells („sunt suficient de puternică pentru acest lucru“), însă, când a încercat, nu a putut urni obiectul de pe masă, deşi a încercat de mai multe ori. „Câte kilograme are?“, a râs Simona.

A pierdut un singur meci în 2015

Pentru constănţeancă, turneul de la Indian Wells a fost al treilea în care triumfă în 2015, după Shenzen şi Dubai (din patru întreceri la care a participat). De asemenea, Halep are o singură înfrângere în cele 21 de meciuri disputate până acum în acest an! Constănţeanca de 23 de ani şi-a consolidat locul trei în clasamentul WTA, însă a urcat pe prima poziţie, cu 2.610 puncte, în ierarhia pentru Turneul Campioanelor de la Singapore, în care le devansează pe podium pe Serena Williams (SUA) - 2.390 de puncte şi pe Maria Şarapova (Rusia) - 2.000 de puncte. Următoarea competiţie la care va participa Simona, turneul de la Miami, este tot de categorie Premier Mandatory. Constănţeanca este a treia favorită, după Serena Williams şi Şarapova, şi va debuta în competiţie în turul doi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii