Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:47 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simona Halep joacă astăzi în optimi la Wimbledon. La ce oră o întâlneşte pe Victoria Azarenka

ro

10 Jul, 2017 00:00 3580 Marime text
Cea mai bună jucătoare de tenis din România, vice-lideră a clasamentului mondial, Simona Halep, susţine astăzi partida din optimile de finală ale turneului de Mare Şlem de la Wimbledon.
 
Sportiva din Constanţa o întâlneşte în această fază a competiţiei pe Victoria Azarenka, din Belarus, fost lider mondial, dar aflată în prezent pe locul 683 în ierarhia WTA, după ce a luat o pauză îndelungată, de un an, devenind mamă. Meciul se joacă în jurul orei 15.30 şi va fi transmis în direct de Eurosport 2. Simona Halep a acces în optimi la Wimbledon fără a ceda vreun set, învingându-le, în ordine, pe Marina Erakovic (Noua Zeelandă), scor 6-4, 6-1, pe Beatriz Haddad Maia (Brazilia), cu 7-5, 6-3, şi pe Shuai Peng (China), cu 6-4, 7-6. De cealaltă parte, Victoria Azarenka a cedat două seturi în cele trei partide susţinute până acum, în care a dispus de Catherine Bellis (SUA), cu 3-6, 6-2, 6-1, de Elena Vesnina (Rusia, favorita 15), cu 6-3, 6-3, şi de Heather Watson (Marea Britanie), cu 3-6, 6-1, 6-4.
 
„Victoria e o mare campioană. E greu de jucat contra ei. Voi da tot ce am mai bun în mine ca să câştig. Oricum, meciul e deschis oricărui rezultat. Eu nu am nimic de pierdut şi vreau să profit de şansa mea“, a declarat Simona Halep.
Cine va câştiga meciul Halep - Azarenka se va duela în sferturi cu învingătoarea din meciul Johanna Konta (Marea Britanie, cap de serie numărul 6) - Caroline Garcia (Franţa, a 21-a favorită). Simona şi jucătoarea din Belarus s-au întâlnit de trei ori până acum în circuitul profesionist, constănţeanca având o victorie, scor 6-3, 4-6, 6-4, în ultima întâlnire dintre cele două sportive, petrecută la US Open, acum doi ani. Victoria a înregistrat cele două succese în faţa lui Halep în anul 2012, la Doha (6-3, 6-1) şi la Linz (6-1, 6-1). Azarenka participă în capitala Londrei la primul turneu de Mare Şlem după ce a devenit mamă. Fostul număr 1 mondial a disputat la Wimbledon două semifinale, în 2011 şi 2012, iar în palmares are două trofee de Grand Slam.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii