Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simona Halep, eliminată din primul meci şi la Dubai „Poate că nu ar fi trebuit să concurez la aceste turnee“

ro

19 Feb, 2016 00:00 1411 Marime text
Ca şi la ediţia din 2016 a turneului de Mare Şlem Australian Open, cea mai bună jucătoare de tenis din România, constănţeanca Simona Halep, a pierdut din primul meci jucat şi la turneul de la Dubai, unde era principala favorită. 
 
Aflată pe locul trei în clasamentul mondial, Halep (24 de ani) a cedat cu 6-7, 2-6 în faţa Anei Ivanovici, din Serbia (28 de ani, 17 WTA). Meciul a durat o oră şi 44 de minute, iar pentru prezenţa în optimile de finală, Halep a primit 55 de puncte WTA şi 19.809 dolari. Dacă învingea şi se califica în sferturi, constănţeanca o întâlnea pe Barbora Strycova, din Cehia (30 de ani, 47 WTA).
 
„În primul set, am avut minge de set, dar am pierdut setul. Acolo s-a consumat momentul decisiv al partidei, care m-a făcut să-mi pierd încrederea. Totuşi, în ciuda înfrângerii, cred că nu am jucat rău. Agresivitatea nu mi-a lipsit şi am servit bine. Ana Ivanovici a făcut însă un meci foarte bun“, a declarat Simona Halep, la finele partidei.

Evoluează şi la Doha

Începutul de an i-a fost marcat de accidentări, dar sportiva spune că acum e bine din punct de vedere fizic. „Am avut o perioadă dificilă, dar acum nu mai am dureri. Cel mai important e că sunt sănătoasă. Sunt puţin dezamăgită că am pierdut, dar nu m-a apăsat presiunea (n.r. Simona se impusese anul trecut la Dubai). În continuare, îmi trebuie cât mai multe meciuri“, a arătat Halep, care, săptămâna viitoare, va participa la turneul de la Doha.

Probleme medicale

În urma înfrângerii de la Dubai, Simona Halep e pe locul patru într-un clasament real, după poloneza Agnieszka Radwanska. Constănţeanca a câştigat 11 turnee până acum în carieră, dar nu a reuşit niciodată să apere un trofeu cucerit în anul anterior. Înaintea turneului de la Dubai, Simona a vorbit despre începutul său de an, unul marcat de accidentări şi de probleme medicale, care i-au adus înfrângeri şi o cădere în clasamentul mondial.
 
„Poate că nu ar fi trebuit să particip la turneele din startul lui 2016, în condiţiile în care m-am confruntat cu probleme de sănătate. Am avut un virus la stomac, iar la Australian Open am jucat pe când luam încă antibiotice. A fost apoi accidentarea la tendonul lui Ahile, iar la Sydney mi-a creat probleme o infecţie la ureche şi la nas. Am crezut că mă voi descurca, dar mi-a fost greu“, a spus Simona Halep.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii