Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:34 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simona Halep debutează la Australian Open în zorii zilei de luni Horia Tecău, învins în finala de la Sydney

ro

18 Jan, 2015 00:00 1396 Marime text
Jucătorul constănţean de tenis Horia Tecău şi partenerul său de la dublu, olandezul Jean-Julien Rojer, au pierdut, ieri, finala turneului de la Sydney.

Cei doi au alcătuit perechea cap de serie numărul 2, iar în ultimul act s-au confruntat cu favoriţii numărul 3, Rohan Bopanna (India) și Daniel Nestor (Canada). Aceştia din urmă s-au impus cu 6-4, 7-6, meciul durând o oră şi 25 de minute. Turneul de la Sydney a fost dotat cu premii totale de 494.310 de dolari, iar, prin calificarea în finală, Tecău şi Rojer şi-au asigurat un premiu de 12.760 de dolari şi 150 de puncte ATP.

Halep o întâlneşte pe Karin Knapp

Simona Halep a aflat când va debuta la Australian Open. Aflată pe locul trei mondial, constănţeanca se va confrunta în primul tur, în noaptea de duminică spre luni, la ora 2.00, cu tenismena italiană Karin Knapp (numărul 51 mondial). Cele două sportive se vor confrunta la Melbourne în premieră. „Sunt recuperată aproape complet după problemele medicale care m-au făcut să declar forfait la turneul de la Sydney. Mă simt bine. Am mâncat bine, am dormit bine, sunt pregătită. Nu mă gândesc acum la câştigarea turneului ori că trebuie să ajung în semifinale sau în sferturi. Trebuie să iau fiecare meci în parte. Voi avea o partidă grea la debut, dar sunt optimistă. Turneul este deschis. Oricine dintre primele 20 de jucătoare poate câştiga”, a spus Simona Halep.

Constănţeanca, lăudată de Mats Wilander

Fostă mare glorie în circuitul profesionist, cu şase turnee de Mare Şlem în palmares, suedezul Mats Wilander este de părere că cea mai bună jucătoare de tenis din România se poate impune la Antipozi. „Simona Halep poate fi periculoasă şi cred că ar putea câştiga cu uşurinţă primul ei turneu de Grand Slam. Joacă bine”, a arătat Wilander.
Australian Open va debuta luni, 19 ianuarie, iar premiile au atins valori record, de 27,5 milioane de euro (40 de milioane de dolari australieni). Câştigătorii, atât la masculin, cât şi la feminin, vor primi câte 2,13 milioane de euro. Anul trecut, la simplu s-au impus Stanislas Wawrinka (Elveţia), respectiv Na Li (China).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii