Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simona Halep, calificare senzaţională în semifinale la US Open

ro

11 Sep, 2015 00:00 1236 Marime text
Cea mai bună jucătoare de tenis din România, constănţeanca Simona Halep, a făcut un meci senzaţional în sferturile US Open, învingând-o în trei seturi pe Victoria Azarenka, din Belarus, fost lider mondial. 

A doua jucătoare a lumii şi cap de serie numărul doi la ultimul turneu de Grand Slam al anului, Halep a trecut cu 6-3, 4-6, 6-4 de Azarenka (locul 20 WTA şi a 20-a favorită), o jucătoare cu 17 titluri în palmares, dintre care două de Grand Slam. Meciul s-a întins pe durata a două ore şi 40 de minute, iar setul decisiv a fost întrerupt pentru 75 de minute, din pricina ploii. Azarenka conducea la acel moment cu 2-1 la game-uri, iar la serviciu era Simona Halep, care avea 40-15. Se pare că ploaia şi pauza forţată au fost de bun augur pentru jucătoarea din Constanţa, care, după acest moment, a jucat extraordinar, reuşind să câştige setul şi partida. Aceasta este a treia semifinală la un turneu de Grand Slam pentru Halep, după Roland Garros şi Wimbledon, anul trecut. Totodată, prin victoria din sferturile US Open, constănţeanca a ajuns la a 45-a victorie în 2015.

Se luptă pentru finală cu Flavia Pennetta

„Calificarea în semifinale este grozavă. Mă bucur pentru această victorie. Am condus ostilităţile în primul set, dar apoi am făcut un pas în spate. Întreruperea din pricina ploii m-a ajutat, mi-am spus că nu am nimic de pierdut şi să evoluez cu naturaleţe. Mă simt foarte bine la US Open, întrecere unde am intrat în concurs cu încredere, după două rezultate anterioare foarte bune. Tăria mea vine din interior. Nu sunt înaltă, nu am muşchi mari, aşa că nu-mi rămâne decât să lupt şi să alerg pe teren. Fiecare punct e o provocare pentru mine“, a declarat Simona Halep, care va primi 805.000 de dolari şi 780 de puncte WTA pentru calificarea în penultimul act la US Open. Pentru pătrunderea în finală, constănţeanca se va duela cu italianca Flavia Pennetta (26 WTA, favorita 26), care a eliminat-o în sferturi pe sportiva Petra Kvitova (Cehia, 4 WTA şi cap de serie numărul 5), scor 4-6, 6-4, 6-2. A doua semifinală este Serena Williams (SUA, 1 WTA) - Roberta Vinci (Italia, 43 WTA).

Lăudată de toată lumea

Meciul Halep - Azarenka (cea care este pregătită în prezent de fostul tehnician al româncei, Wim Fissette) a fost al treilea în circuitul profesionist dintre cele două tenismene, Simona obţinând cu această ocazie prima victorie, după succesele sportivei din Belarus din 2012. La partida de acum, constănţeanca a fost susţinută din tribună atât de Nadia Comăneci, cât şi de Horia Tecău. „Îmi place când Simona luptă până la capăt“, a declarat fosta mare gimnastă. „Simona şi-a regăsit luciditatea“, a arătat Virginia Ruzici, cea care o manageriază pe jucătoare. „Simona Halep joacă un tenis plin de inteligenţă“, a lăudat-o şi fostul tenismen Mats Wilander. Confruntarea din semifinale Halep - Pennetta se joacă vineri, 11 septembrie, de la ora 18.00, în direct la Eurosport. La capitolul întâlniri directe, Pennetta o conduce cu 3-1 pe Halep. După acest meci, începe cea de-a doua semifinală. Iniţial, programul fusese altul. De la ora 2.00 a acestei zile ar fi trebuit să se joace partida Williams - Vinci, iar de la ora 4.00 Halep - Pennetta, însă ploaia le-a dat socotelile peste cap organizatorilor, care au fost nevoiţi să facă alt program.  

A depăşit zece milioane de dolari din premii

Graţie premiului pentru victoria din sferturi, sportiva din Constanţa va depăşi suma de zece milioane de dolari brut câştigaţi din tenis. Dintre aceştia, 3,5 milioane de dolari sunt banii câştigaţi numai în acest an. În sezonul trecut, pentru finala de la Roland Garros, Halep a încasat 1,1 milioane de dolari, iar dacă ajunge în ultimul act la US Open, va depăşi această valoare, finalista urmând a primi 1,6 milioane de dolari. Câştigătoarei turneului îi este rezervat un premiu de 3,3 milioane de dolari, US Open oferind cele mai mari premii din istoria turneelor profesioniste.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii