Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simona Halep a revenit acasă. De ieri, e numărul unu în lume „Mă bucur că această zi va rămâne în istorie“ (galerie foto)

ro

10 Oct, 2017 00:00 2116 Marime text

Constănţeanca Simona Halep, care a devenit numărul unu în lume în tenisul feminin, a revenit ieri în ţară din China, de la turneul desfăşurat la Beijing, unde a obţinut punctele necesare pentru a urca în fotoliul de lider WTA 

Simona a venit alături de mama sa (care a însoţit-o în China) şi a fost întâmpinată la scara avionului de oficialităţi ale sportului românesc, printre care ministrul Tineretului şi Sportului, Alexandru Dunca, şi George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis. Simona a primit felicitări, flori, dar şi un balon uriaş în forma cifrei unu.
 
În Salonul Prezidenţial de la Otopeni, ministrul Alexandru Dunca a declarat: „Felicitări Simonei pentru rezultatul extraordinar înregistrat şi pentru întreaga carieră. Felicitări pentru seriozitate, determinare, profesionalism şi pentru dragostea pe care o are faţă de ţară. Îi adresăm mulţumiri din partea tuturor românilor. Este numărul 1 în lume şi a demonstrat că nimic nu e imposibil dacă munceşti şi eşti consecvent. Simona este prima în lume, dar şi în inimile noastre. E un model pentru ţara noastră, pentru tineri şi va rămâne un model în istorie şi pentru generaţii întregi“.

I-au făcut ziua mai frumoasă

„Mulţumesc pentru această primire deosebită şi pentru cuvintele frumoase. Este o onoare să mă aflu astăzi (n.r. ieri) aici. Mi-aţi făcut ziua mai frumoasă, aşteptându-mă atât de călduros. Sunt emoţionată, visul meu a devenit realitate. Mă bucur că această zi va rămâne în istorie şi că o româncă a devenit numărul unu în tenisul feminin. Mă bucur că eu sunt această persoană. Le mulţumesc tuturor celor care au lucrat cu mine timp de 22 de ani, antrenorilor, oamenilor care m-au susţinut necondiţionat şi, bineînţeles, familiei care a crezut mereu că voi ajunge unde sunt astăzi. Mă bucur că sunt acasă. Această zi va rămâne mereu în sufletul meu“, a spus Simona Halep.

A bucurat-o enorm mesajul de la Serena Williams

Noul număr unu mondial a spus că a primit câteva sute de mesaje de felicitare, inclusiv de la americanca Serena Williams, fostul lider WTA. „Le mulţumesc tuturor pentru urări. M-am bucurat enorm pentru mesajul de la Serena. Am felicitat-o şi eu acum, pentru că a născut. Serena e cea mai bună sportivă, dar şi un om deosebit. De asemenea, a fost foarte plăcut să aud şi cuvintele frumoase din partea lui Gică Hagi, care a fost mereu modelul meu în viaţă şi în sport. Fotbalul cred că rămâne pe primul loc în România, e un sport de echipă. Tenisul e individual, dar mă bucur că se vorbeşte frumos şi de el“, a precizat Simona.

Încă are manşeta lui Andrei Pavel de la Roland Garros

Constănţeanca le-a mulţumit în mod special şi celor din preajma sa, care au ajutat-o să urce pe prima poziţie în lume. „Îi mulţumesc lui Darren că încă din prima clipă când am început să lucrăm împreună mi-a spus că voi ajunge numărul unu. Nu înţelege ce zic acum, dar îşi va traduce el. Îi mulţumesc şi lui Andrei Pavel că face parte din echipa mea şi că mă încurajează mereu. Încă mai am manşeta pe care a purtat-o la Roland Garros în 2008. Era idolul meu. Îi mulţumesc lui Teo, că are grijă de mine şi mă pune la treabă mereu. Îi mulţumesc lui Ion Ţiriac. Îi mulţumesc Virginiei Ruzici, care pentru mine e mai mult decât un manager. Îi mulţumesc echipei medicale, că are grijă de mine să nu mă accidentez“, a precizat Simona Halep.

„Nu am încetat să cred“

„Nu s-a schimbat nimic pentru mine că am ajuns numărul 1 în lume. Voi munci la fel de mult pentru a-mi atinge obiectivele. Vreau să rămân cât mai mult pe primul loc şi să câştig un turneu de Grand Slam. Nu a fost uşor să ajung aici. Presiunea m-a apăsat mult, dar nu am încetat să cred. Sâmbătă, când am învins în semifinală la Beijing, am uitat toate sacrificiile pe care le-am făcut până acum. Mereu mi-am dorit să fiu lider mondial. La Roland Garros puteam urca pe această poziţie, dar în acelaşi timp puteam câştiga şi un Grand Slam. Sper să fiu sănătoasă să pot evolua cât mai mult. Acum voi avea două zile de pauză, în care mă voi odihni, după care înapoi la antrenament, în pregătire pentru Turneul Campioanelor“, a mai spus Simona Halep.
 
Sursa foto: Facebook (Simona Halep FanSpace)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii