Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:05 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simona Halep a pierdut a doua finală la Roland Garros „Am luptat, dar Jelena Ostapenko a fost mai bună ca mine“

ro

12 Jun, 2017 00:00 2365 Marime text
Prezentă, sâmbătă, în a doua sa finală la turneul de Grand Slam de la Roland Garros, după cea din 2014, Simona Halep a pierdut din nou, de data aceasta în faţa tinerei de 20 de ani din Letonia Jelena Ostapenko
 
Aflată pe locul patru mondial şi a treia favorită a competiţiei, constănţeanca s-a înclinat în trei seturi, 6-4, 4-6, 3-6, în faţa revelaţiei ediţiei din acest an a turneului, care ocupa poziţia a 47-a în ierarhia WTA. Simona Halep s-a aflat în câteva situaţii foarte avantajoase în timpul meciului, care puteau hotărî soarta titlului, dar curajoasa Ostapenko a ieşit mereu cu bine din toate momentele dificile. Simona a condus cu 1-0 la seturi şi a avut posibilitatea să se desprindă la 4-0 în setul doi. De asemenea, a avut 3-1 în setul decisiv.
 
O victorie i-ar fi adus Simonei Halep nu numai primul titlu de Grand Slam din carieră, ci şi poziţia de lider mondial. Văzută de mulţi ca favorită, graţie palmaresului şi experienţei superioare, constănţeanca s-a arătat sigură pe tot meciul, nu şi-a pierdut calmul şi a alergat în stilul ei după toate mingile. Nu şi-a asumat, în schimb, multe riscuri, ceea ce nu a fost cazul în ce o priveşte pe Ostapenko. „Nebunia“ din joc a acesteia, tactica „totul sau nimic“ şi ofensiva totală, dublate şi de noroc la mai multe mingi la limită, au făcut diferenţa şi i-au adus titlul înflăcăratei letone.

„Voi crede în continuare“

La finalul partidei, Simona a declarat că e o zi grea pentru ea, dar că va reveni la antrenament şi va continua să creadă în şansa ei. „Sunt bucuroasă că am jucat la Roland Garros. Mă încearcă însă tristeţea pentru cele două finale pierdute. A fost totuşi o experienţă bună. O felicit pe Jelena pentru succes, a reuşit lucruri incredibile. Să se bucure şi să fie fericită că a câştigat finala! Este o zi grea pentru mine, dar mă voi întoarce la antrenament şi voi crede în continuare! A fost o finală emoţionantă pentru mine şi poate că nu am fost gata să o câştig. Sper să mai am ocazia să joc în ultimul act la Roland Garros. Le mulţumesc echipei mele, familiei şi tuturor celor care m-au susţinut!“, a spus Simona Halep, pe teren, la festivitatea de premiere.

„La unele puncte, am fost spectatoare“ 

Constănţeanca încheie totuşi sezonul de zgură cu un titlu, două finale şi o semifinală, cele 3.070 de puncte cucerite urcând-o, de astăzi, pe locul doi în ierarhia mondială şi instalând-o pe prima poziţie în clasamentul pentru Turneul Campioanelor. Urmează sezonul pe iarbă, primele fiind turneele de la Birmingham (19 iunie) şi Wimbledon (3 iulie). „Am avut un turneu bun. Să joci finală la Roland Garros e extraordinar. În ultimul act, Ostapenko a evoluat excelent, a lovit foarte puternic. La unele puncte, am fost spectatoare pe teren. A meritat victoria. Nu cred că am greşit ceva, am jucat OK, dar cred că la unele puncte am avut puţin ghinion, la mai multe linii, ceea ce m-a demoralizat. Jelena a jucat bine în momentele importante. Am fost aproape de titlu, dar am pierdut iar şi nu mai pot schimba nimic. Am luptat, dar astăzi (n.r. sâmbătă) a fost mai bună ca mine“, a precizat Halep.

Emoţii înainte de meci 

Cea mai bună jucătoare din România nu consideră că ea a pierdut meciul, ci că l-a câştigat Ostapenko. „Mi-a fost greu să joc această finală, pentru că eram aproape de o mare performanţă (primul titlu de Grand Slam şi locul întâi în lume). Am fost emoţionată înainte de confruntare, dar vreau să mai am asemenea trăiri sufleteşti. Însă în meci, pe teren, am scăpat de trac şi am simţit partida, jocul şi mingea. De aceea am muncit 20 de ani, să ajung în acest moment, să mă lupt pentru un titlu de Grand Slam. Nu pot să spun că am fost favorită, pentru că jucătoarele tinere sunt imprevizibile. Sufăr mai mult acum faţă de finala pierdută în 2014. Am nevoie de ceva timp ca să uit. Jelena a lovit bine de tot atunci când a trebuit. În timpul meciului, nu am avut probleme cu glezna. Consider că nu am pierdut eu meciul, ci ea m-a bătut. Sunt mulţumită de ce a fost la acest turneu, dar foarte tristă că nu am putut încheia meciul când am avut ocazia“, a punctat constănţeanca.

Eşec dureros

Simona a spus că Jelena Ostapenko a jucat fără teamă şi fără reţineri. „Nu am căzut mental în setul trei, doar că a jucat ea mai bine. Plec cu multe lucruri bune de la acest turneu de la Roland Garros. Am avut multe meciuri grele şi reuşite, contra unor jucătoare valoroase. Am făcut finală de Grand Slam, ceea ce nu e lucru puţin. Ajung şi pe locul doi în lume. Cred că e o performanţă bună ce am realizat pe zgură în acest sezon. După cum am început anul, sunt mulţumită cu ce am realizat. Am făcut faţă mental accidentării. Sunt supărată doar că am pierdut finala, iar aceasta doare tot timpul“, a declarat vice-lidera, de astăzi, a ierarhiei WTA.
 
Sursa foto: Facebook (Roland Garros - Philippe Montigny / FFT) 
 
Citeşte şi: 

Simona Halep a pierdut finala de la Roland Garros! Tânăra de 20 de ani Jelena Ostapenko este noua campioană   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • oblio 12 Jun, 2017 08:09 din pacate, da; ai dreptate in ambele afirmatii. Dar este doar un moment din cariera. Trebuie sa continui! Memoriile la batrinete. Dupa 55 de ani.