Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simona Halep a părăsit Turneul Campioanelor încă din faza grupelor

ro

28 Oct, 2016 00:00 1741 Marime text
Cea mai bună jucătoare de tenis din România, constănţeanca Simona Halep, a fost eliminată de la Turneul Campioanelor, de la Singapore, încă din faza seriilor. Cu o victorie şi o înfrângere înaintea ultimului meci din Grupa Roşie, de ieri, care era decisiv pentru Simona pentru calificarea în semifinale, a patra jucătoare a lumii a întâlnit-o pe slovaca Dominika Cibulkova (8 WTA).
 
Pentru a păstra şanse de calificare în penultimul act, Halep trebuia să obţină măcar un set din acest meci, în vreme ce o victorie în două seturi o ducea sigur în semifinale, indiferent de rezultatul celuilalt meci din grupă, care urma, Angelique Kerber (Germania, 1 WTA) - Madison Keys (SUA, 7 WTA). Simona a pierdut însă în numărul minim de seturi, 3-6, 6-7, după o oră şi 50 de minute, astfel că şi-a irosit toate şansele de a ieşi din grupă. Constănţeanca a jucat însă accidentată în partida cu Cibulkova, apărând pe teren cu un bandaj mare la genunchiul stâng şi deplasându-se greu pe teren la începutul partidei.
 
Ca şi anul trecut, Simona Halep nu iese din grupă la Turneul Campioanelor, după ce, în 2014, disputase finala, iar în serii o învinsese fără drept de apel pe americanca Serena Williams, liderul mondial de la acea dată. Pentru singurul succes înregistrat la Singapore, contra lui Madison Keys (SUA, 7 WTA), Simona va încasa 153.000 de dolari şi va primi 300 de puncte în clasamentul mondial. În plus, jucătoarea din România se va alege cu 151.000 de dolari pentru participare.

Sursa foto: Facebook (The Simona Halep Appreciation Group)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii