Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:13 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şi-au trimis în lumea viselor adversarii Dublu impact cu gemenii Alin şi Costin Mincu, din Constanţa (galerie foto)

ro

25 Jun, 2014 00:00 7678 Marime text
La clubul Oyama Karate Constanţa se pregătesc doi luptători speciali, care au avut sâmbătă, 21 iunie, o zi mare. Alin a realizat un KO spectaculos în Superkombat, iar la Tulcea, Costin şi-a îngenuncheat toţi oponenţii

Precum gemenii Chad şi Alex, interpretaţi de Jean-Claude Van Damme în filmul „Dublu impact“, Alin şi Costin Mincu sunt doi războinici constănţeni neînfricaţi. Născuţi în urmă cu 23 de ani, la diferenţă de zece minute, cei doi copii ai familiei Mincu au fost duşi de mici la karate de părinţi, iar decizia lor de atunci a fost una înţeleaptă.

Alin Mincu (în foto 1, în dreapta) a fost surpriza plăcută a galei World Grand Prix III de la Constanţa. Aflat la debutul în circuitul Superkombat, tânărul şi-a făcut KO adversarul cu o senzaţională lovitură de picior, care l-a trimis în lumea viselor pe luptătorul din Ploieşti. În aceeaşi zi, Costin (în foto 1, în stânga) a concurat la Tulcea, la „Danube Delta Cup“, întrecere de karate kyokushin, unde i-a spulberat, înainte de limită, pe toţi cei pe care i-a avut în faţă. Cum le stă bine unor gemeni, fraţii Mincu seamănă ca două picături de apă, atât ca înfăţişare, cât şi în ring. Alin şi Costin au fost încă de mici plini de energie, astfel că părinţii s-au gândit să-i dea la sport. „În copilărie, spărgeam tot prin casă. Făceam gălăgie, ne băteam, ca toţi cei de vârsta noastră“, povesteşte Alin, care este al doilea născut. Puştii au avut de ales între tenis de câmp şi karate şi, la început, nu le-a plăcut niciunul! Astfel că au decis mama şi tata, care i-au îndrumat către karate. Părinţii au tras însă cartea câştigătoare, băieţii lor devenind doi luptători extrem de promiţători.

Îi admiră pe Scott Adkins, Badr Hari şi Alexei Ignaşov

Cei doi au început să practice artele marţiale cu sensei Aurel Potcovuţă, la clubul Shobu Constanţa, iar de patru ani sunt la Oyama Karate Constanţa, unde se pregătesc cu senpai Marius Burlacu şi unde s-au specializat în karate kyokushin. Costin a devenit campion naţional, iar Alin a obţinut medalia de argint. „În continuare, vrem să ne afirmăm şi în kickboxing, în circuitul Superkombat“, arată Costin Mincu, cel care s-a bucurat enorm când a aflat de KO-ul spectaculos al fratelui său. După meci, de fericire, Alin a adormit cu greu. Gemenii sunt înalţi ca brazii. Au 1,96 metri, iar Costin e mai greu cu aproximativ zece kilograme decât Alin. Acesta activează ca instructor de fitness la centrul spa al unui hotel din Mamaia Nord şi îi are ca idoli pe Scott Adkins (luptător şi actor) şi pe celebrul Badr Hari. Costin este consilier de vânzări la o firmă şi îl admiră pe „Scorpionul roşu“ din Belarus, Alexei Ignaşov.

19 medalii la „Danube Delta Cup“

Înfiinţat în urmă cu şapte ani, clubul Oyama Karate are în jur de 40 de sportivi, cu vârsta cuprinsă între cinci şi 45 de ani, care fac karate kyokushin, îndrumaţi de senpai Marius Burlacu şi Lidia Dobrin. La întrecerea de la Tulcea, sportivii de la Oyama au urcat de 19 ori pe podium. Costin Mincu, Emre Suliman, Luiza Dascălu, Alexandru Matei, Tudor Stroie, Rareş Legănel şi Edward Ruse au luat aur. Enache Găliman, Alexandru Burlacu, Matei Doreanu, Elena Neagu şi Ioana Stroie au cucerit medalia de argint, iar Petre Coliş, Ştefan Ion, Eren Iusuf, Alexandru Filip, Robert Fătu, Dan Baraitaru şi Ionuţ Scupără s-au clasat pe locul 3. Şi alţi luptători, precum Mihnea Cristea, Mihai Cazacincu sau Matei Samoilă, au dat satisfacţie până acum. „Avem mulţi copii dornici de afirmare, dar şi luptători consacraţi“, arată Marius Burlacu. Unul dintre cei care se încadrează în a doua categorie este şi spectaculosul Alexandru Filip. În vârstă de 29 de ani, acesta face karate de la zece ani şi speră ca şi cei doi copii ai săi, Alessia (cinci ani) şi Andrei (doi ani) să-i calce pe urme. Fetiţa a şi venit la sala de antrenament. Poliţist de profesie, Alexandru este multiplu campion naţional, component al lotului naţional şi participant cu rezultate bune la Campionatul European. A câştigat şi la gala Extreme Fight. „Obiectivul meu este o clasare cât mai bună la Europenele de karate kyokushin, care se dispută la anul, la Bucureşti, dar şi să pătrund în Superkombat“, a spus Alexandru Filip.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii