Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şi-a reziliat contractul cu FC Farul Portarul George Curcă ia în calcul retragerea din fotbal

ro

23 Jul, 2014 00:00 3396 Marime text
În vârstă de 33 de ani, fostul căpitan al echipei constănţene are în cap şi renunţarea la activitatea de jucător. În momentul de faţă, nu joacă la nicio echipă, confruntându-se însă cu probleme medicale.
 
Unul dintre cei mai iubiţi fotbalişti ai Farului din ultimii ani ar putea să pună capăt în curând unei cariere deosebite. Campionatul trecut încă nu se încheiase când George Curcă şi-a reziliat contractul cu Farul. În prezent, este fotbalist liber, dar nu are echipă, întrucât nu şi-a revenit de pe urma unor probleme lombare. În cazul în care această situaţie se va prelungi, portarul îşi va încheia activitatea de jucător.
 
O carieră fotbalistică ce a depăşit 15 ani este pe cale să se încheie până la finele lui 2014. George Curcă s-a confruntat în ultima perioadă cu probleme medicale la spate, care se pare că îi vor grăbi agăţarea mănuşilor în cui. Fotbalistul de 33 de ani n-a renunţat definitiv la gândul unei reveniri pe gazon, dar îi va fi foarte greu să ducă la îndeplinire acest plan. „Nu mi-am revenit cu spatele. Am scolioză. Nu ştiu dacă mai continui. De aceea, de când am încheiat conturile cu Farul, nu mi-am căutat nicio echipă. În momentul de faţă, nu pot face nici două ture de teren. Dacă va fi să se ivească ceva, iar eu mă voi reface şi voi ajunge la o formă fizică bună, poate voi reveni. Dacă nu, mă voi retrage“, a declarat George, aflat în aceste zile acasă la părinţi, la Isaccea, în judeţul Tulcea, alături de băieţelul său, David.

Convocat la echipa naţională

Născut la Isaccea, George s-a format ca fotbalist la juniorii Farului, fiind promovat de tânăr în lotul echipei mari. În prima ligă a debutat la 20 de ani, pe 18 august 2001, în partida Farul - Rapid 1-3. De atunci, a jucat nouă ani la rând pentru formaţia constănţeană, fiind învestit şi căpitan de echipă. A făcut parte din trupele redutabile ale Farului de la mijlocul anilor 2000, ocupând locul 5 în Liga I, jucând în finala Cupei României şi participând în Cupa UEFA-Intertoto. După retrogradarea din 2009, s-a transferat la Dinamo, jucând însă apoi şi la Dinamo II, dar şi la Unirea Urziceni. În 2012, a revenit la Farul, la care a mai evoluat doi ani. În Liga I, are 221 de meciuri. În Cupa UEFA-Intertoto a bifat cinci partide, în 2006 (primind opt goluri), iar în Europa League, cu Dinamo, a susţinut patru meciuri, în sezonul 2010/2011, încasând cinci goluri. Are opt convocări la echipa naţională de tineret, dar a fost chemat şi la prima formaţie reprezentativă.

„Farul, echipa mea de suflet“

„Am avut o carieră şi cu bune, şi cu rele. Bineînţeles, echipa mea de suflet a fost, este şi va rămâne Farul, la care am jucat atâţia ani. Am cunoscut mari satisfacţii la această formaţie, începând cu 1998. Acel an de vis 2005 îmi va rămâne pe veci în suflet. Cele mai dureroase momente în tricoul Farului au fost cele ale retrogradărilor din anii 2000 (când eram al treilea portar, după Covrig şi Iliuciuc) şi 2009. Indiferent ce drum voi urma în viaţă, voi rămâne un farist convins şi îi voi ţine pumnii Farului. Sper să vină vremuri mai bune pentru echipă, întrucât locul ei nu e în eşaloanele inferioare, trăind sub ameninţarea retrogradării, ci în prim-planul fotbalului românesc“, a declarat George Curcă.

Fiul său nu va fi goal-keeper

După ce se va retrage din fotbal, actualul portar nu exclude şi o carieră extra-sportivă. „În septembrie, mă voi înscrie şi la şcoala de antrenori, deşi nu mă atrage foarte mult o carieră de tehnician. Nu mă văd antrenor, dar nu se ştie niciodată. Dacă voi avea posibilitatea să activez într-un domeniu extra-fotbalistic, nu voi ezita să o fac. Sigur, ideal ar fi să rămân în sport, dar iau în calcul şi alte variante“, a mai spus George, care este vărul fostului portar al Farului şi al lui Dinamo, Cristi Munteanu. Un lucru e cert însă: băiatul lui George, David, care împlineşte nouă ani în septembrie, va începe şi el să practice fotbalul, în toamnă. „David face şcoala la Bucureşti şi acolo îl voi da la fotbal. Îi place acest sport, dar nu va fi portar, ci va juca pe alt post“, a dezvăluit George.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii