Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:37 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sfaturi de la medicii dermatologi privind expunerea la soare

ro

31 Aug, 2016 00:00 2043 Marime text


E drept, vara calendaristică aproape că s-a sfârşit. Vremea însă ţine cu noi încă şi ne lasă să ne bucurăm de soare şi de plajă poate încă o lună de acum încolo. Chiar dacă soarele pare că nu mai dogoreşte ca în toiul verii, orele petrecute la plajă ne pot aduce erupţii alergice şi chiar cancer de piele. La fel de periculoasă poate fi şi apa în care ne bălăcim.
 
De parcă vara ar dura doar un weekend, oamenii au uitat să mai plece de pe plajă. Atât de mult iubesc unii soarele, că nici nu vor să ştie de primejdii. Cremele menite să ne protejeze de radiaţii sunt doar un moft pentru ei.
 
O astfel de mentalitate poate aduce boli grave, spun medicii. Fără o cremă cu protecţie solară de peste 30%, pielea noastră are serios de suferit. „Majoritatea oamenilor care stau foarte mult la soare suferă o îmbătrânire accentuată cu adâncirea ridurilor. Dezvoltarea vinişoarelor vizibile pe suprafaţa cutanată, modificări de pigmentare. În final, poate să producă leziuni precanceroase sau chiar cancere cutanate“, a explicat Mihaela Leventer, medic dermatolog, citată de sfatulparintilor.ro.
 
Atenţionarea nu este valabilă doar pentru cei care merg la mare. Soarele este cel puţin la fel de puternic şi la munte. Şi nu doar radiaţiile pot aduce probleme vara, ci şi apa. „La marginea piscinei, putem lua din apa care bălteşte negi. Putem să ne alegem cu o ciupercă la degetele de la picioare“, a mai explicat medicul dermatolog.
 
După o baie în apa mării, ne putem alege cu dermatită de contact de la alge sau cu iritaţii de la meduze. Medicii ne sfătuiesc să nu uităm acasă cremele care reduc inflamaţiile pielii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii