Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:11 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sevastian Iovanescu va fi condus pe ultimul drum (galerie foto)

ro

01 Apr, 2010 03:34 2645 Marime text
iovanescu.jpgÎnmormântarea va avea loc astăzi, la cimitirul CFR Palas

Fostul preşedinte al FC Farul, Sevastian Iovănescu va fi condus astăzi, pe ultimul drum. Cortegiul funerar va pleca la ora 11.30, din centrul oraşului şi se va îndrepta spre stadionul Farul.

Sicriul cu corpul neînsufleţit va fi depus timp de o oră pe arena unde a activat atât ca jucător cât şi ca antrenor, pentru ca suporterii să-i poată aduce un ultim omagiu fostului preşedinte al clubului. De asemenea, oficialii Farului vor încerca să aducă pe stadion un ecran uriaş pe care să se deruleze imagini cu fostul preşedinte al clubului, în momentul în care cortegiul mortuar va parcurge turul de pistă. De asemenea, o coroană de flori de dimensiuni foarte mari, în culorile clubului, va fi purtată de întreaga echipă. Slujba va avea loc la Catedrala Sfântul Petru şi Pavel. Aseară, la căpătâiul fostului campion al României cu FC Argeş erau aşteptaţi să sosească şi secretarul general al Federaţiei Române de Fotbal, Adalbert Kassai, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir şi directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu. La meciul de sâmbătă cu FC Snagov, jucătorii Farului vor intra pe teren purtând un banner cu mesajul „Te vom iubi mereu, nea Bebe!" şi vor juca cu banderole negre. Mai multe poze ale lui Iovănescu vor fi afişate în jurul stadionului Farul. În ceea ce priveşte cauza decesului, potrivit rudelor fostului preşedinte al FC Farul, se pare că stopul cardiac a fost provocat de un şoc septic, după ce unele dintre cele şase by-pass-uri nu au fost reuşite, de aici apărând infecţia. După operaţie, au apărut unele complicaţii, starea sa de sănătate înrăutăţindu-se. Deşi se părea la un moment dat că a trecut peste perioada critică, starea sa de sănătate s-a agravat în cursul zilei de luni, iar seara a suferit un stop cardiac. Probe din urma autopsiei au fost trimise la Bucureşti pentru a se stabili cu exactitate cauzele decesului. În cazul în care se va stabili că a fost culpă medicală, familia este hotărâtă apeleze la Poliţie şi Procuratură.

Înmormântat alături de alt farist

Înmormântarea va avea loc la cimitirul CFR Palas din Constanţa. Aici îşi mai doarme somnul de veci un alt jucător al Farului, decedat acum mai bine de 30 de ani, la o vârstă fragedă. Aurel Rădulescu s-a născut la Constanţa şi a jucat la Farul până la vârsta de 20 de ani, când a fost transferat la Sportul Studenţesc. A debutat la naţională în 1979, într-un meci cu Iugoslavia, fiind împreună cu Dobrin şi Sameş, unul din artizanii victoriei cu 3 - 2, în preliminariile lui Euro 80. În acelaşi an, la München, atacantul bucureştean moare stupid, după ce a sărit din trenul aflat în mişcare, în timpul unui turneu în RFG. A fost internaţional, jucând 6 meciuri pentru naţională, dar nu a marcat niciun gol. A jucat 171 meciuri în Divizia A şi a marcat 28 goluri.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • radu 01 Apr, 2010 17:58 De ce a fost nevoie de 6 by-passuri?Numarul mediu in prectica mondiala este de 3,5 by-passuri/pacient!^ by-passuri arata fie o mare degringolada intraoperatorie fie o greseala de apreciere preoperatorie a situatiei!!! daca a fost banuiala ca nu merg toate trebuia facuta o caronarografie de control carea arata clar ce merge si ce nu!Exista aceasta posibilitate la Spitalul Judetean ? daca nu, de ce s-a apucat marele chirurg de asemenea operatii? Reclama desantata pe care si-a facut-o operand tot felul de tumori, adiacente specialitatii este iata facuta praf cand marele Patrut opereaza ceva din stricta sa spevialitate!