Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Selecţiile regionale în zona Dobrogea pentru categoriile de vârstă U17 şi U18 la rugby vor avea loc pe 13 iulie

ro

07 Jul, 2017 22:24 1369 Marime text
Federația Română de Rugby a demarat un amplu proces de selecție în ce privește categoriile de vârstă U15, U16, U17 și U18. În cele patru regiuni ale țării, Moldova, Muntenia, Transilvania și Dobrogea se va face o prima selecție, urmând să fie aleși cei mai buni 25 de jucători (din fiecare regiune) la fiecare categorie de vârstă.

Dacă în aceste zile se fac selecții în zonele Moldova și Muntenia, săptămâna viitoare este rândul Dobrogei să își aleagă cei mai buni jucători. Astfel, pe 13 iulie, pe Stadionul Mihai Naca din Constanța, va avea loc selecția regională pentru categoriile de vârstă U17 (an naștere 2001) și U18 (an naștere 2000), la fiecare dintre aceste categorii urmând să fie testați în jur de 40 de copii. 

 Aceștia au fost selecționați de către selectorii regionali Cristian Cojocaru, Nicolae Mocanu, Victor Bezuscu și Onal Agiacai și provin de la echipele din Mangalia, de la Cleopatra,  Tomitanii și din selecțiile făcute în județ prin programul „Rugby, sportul meu preferat”, finanțat de Consiliul Județean. 

 „Toti jucătorii selecționați vor da o serie de țeste fizice, după care urmează cea mai importantă parte, jocul în șine. Aici vom urmări jocul, calitățile jucătorului în joc, păsa, placaj, implicare în fazele de joc. Vom împarți copiii în două echipe echilibrate, urmând a se jucă trei reprize de câte 15 minute. Va fi o singură zi  de selecție pentru că toți acești copii au fost monitorizați permanent, ei fiind angrenați în competițiile de U16. Mulți dintre aceștia au un potențial foarte mare, suntem foarte mulțumiți de ce am găsit somatic și suntem convinși că unii dintre ei se vor impune la loturile naționale. Dorim să mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă creșterea și aducerea copiilor la acest nivel, până în acest moment, structurilor sportive, antrenorilor și președinților de cluburi și suntem încrezători că la sfârșitul acestor acțiuni, Constanța va veni cu rezultate bune în privință copiilor aleși în stagiile nationale”, a declarat Cristian Cojocaru. 


Selecțiile naționale la cele două categorii de vârstă vor avea loc la Baia Mare, între 17 și 22 iulie pentru U17 și 22-27 iulie pentru U18, în urmă acestora urmând să fie aleși cei mai buni 35 de jucători din fiecare generație. 

În ceea ce privește selecțiile regionale pentru U15 și U16, urmează să fie stabilită data, la categoria 2002, fiind doar 7-8 jucători selecționați. 

Sursa fopto şi text: frr.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii