Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:59 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şef al LPF 2 şi membru în Comitetul Executiv al Federaţiei FC Farul l-a înscăunat preşedinte pe Auraş Braşoveanu

ro

09 Jul, 2014 00:00 2903 Marime text
Cu puţin timp înainte de reunirea echipei, care va avea loc luni, 14 iulie, FC Farul a dat lovitura în plan administrativ, unde s-a consolidat substanţial prin înscăunarea ca preşedinte a gălăţeanului Auraş Braşoveanu (46 de ani), unul dintre conducătorii cunoscuţi din fotbalul românesc.
 
Fost preşedinte al Dunării Galaţi, Braşoveanu conduce Liga Profesionistă de Fotbal 2 (al cărei iniţiator a fost) şi reprezintă cluburile din Liga a II-a în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal. „Este unul dintre cei mai buni preşedinţi din România. Nu degeaba se află în fruntea LPF 2“, a spus Giani Nedelcu, patronul Farului. O altă noutate la nivelul conducerii clubului constănţean este numirea lui Paul Tiryaki (avocat din Năvodari) în funcţia de manager general. În scurt timp, Farul va avea şi un nou staff tehnic, Ştefan Nanu urmând să îşi sisteze activitatea ca antrenor. „Plecând de la premiza că la Farul nu prea au fost rezultate în sezonul trecut, nu vom mai colabora cu Ştefan Nanu. Nu a fost neapărat vina dânsului, ci a existat o conjunctură nefavorabilă. Vrem să pornim la drum cu un suflu nou şi pe banca tehnică. Până la reunirea lotului, vom stabili noul staff“, a mai spus Auraş Braşoveanu. Una dintre variantele pentru postul de antrenor principal este şi Ioan Sdrobiş, care a mai antrenat echipa.

Obiectivul e clasarea în primele şase echipe

„Este o onoare şi o provocare pentru mine că pot lucra pentru o echipă ca Farul, care este un brand naţional. Când spui Constanţa, nu spui handbal şi rugby, ci te gândeşti, în primul rând, la fotbal. În ultimii ani, Farul, ca şi întreaga Ligă a II-a de altfel, a traversat o perioadă mai puţin fastă, chiar tulbure, dar sunt convins că, alături de Giani Nedelcu şi de autorităţile locale, îi putem reda Farului măcar o parte din strălucirea de altădată. Primul obiectiv e ca din echipă să facă parte jucători crescuţi sau formaţi la Constanţa. Prin aceasta, vrem să-i arătăm oraşului că echipa este a tuturor constănţenilor. Aş vrea ca oamenii să revină, în scurt timp, în tribună. Voi avea o discuţie atât cu galeria, cât şi cu administraţia locală, care are cadrul legal pentru a veni alături de echipă“, a precizat Auraş Braşoveanu.
Pentru sezonul viitor al Ligii a II-a, echipa constănţeană şi-a propus clasarea în primele şase echipe. „Va fi un campionat aprig disputat. Din fiecare serie vor retrograda câte cinci echipe. Nu sunt permiţi paşi greşiţi. Ne-am fixat un obiectiv îndrăzneţ, dar consider că acesta este realizabil“, a mai spus noul preşedinte al Farului, care îşi va păstra şi funcţia de şef al LPF 2, fiind compatibil în acest moment cu ambele roluri.

Jucător, antrenor şi conducător la Dunărea Galaţi

Preşedintele Farului vine din fotbal, unde a fost jucător şi antrenor, iar acum e conducător. Ca fotbalist, a evoluat între 1987 şi 2003 (fundaş central sau mijlocaş defensiv), numai în eşalonul secund, unde a susţinut peste 250 de meciuri, la Dunărea Galaţi, Gloria Buzău şi Delta Tulcea. A şi antrenat echipa gălăţeană, la care, apoi, a fost şi preşedinte, timp de zece ani. De când a fost înscăunat la Farul, Auraş Braşoveanu a şi venit la Constanţa, luând un prim contact, pe parcursul mai multor zile, cu situaţia de la club. Ieri, a fost plecat la Galaţi, iar astăzi se întoarce, urmând ca vineri să participe, la Bucureşti, la şedinţa Comitetului Executiv al FRF.
 
Sursa foto: adevarul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii