Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:42 19 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şedinţă la Ministerul Afacerilor Interne Instituţia Prefectului Constanţa, atenţionată cu privire la informările meteorologice despre schimbarea vremii

ro

10 Dec, 2017 10:34 853 Marime text
La sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc o ședință de analiză privind stadiul pregătirilor pentru iarnă, în condițiile avertizărilor emise de Administrația Națională de Meteorologie.

Potrivit unui comunicat, în această perioadă MAI acționează zilnic cu 9.800 de polițiști, dintre care 1.500 de la rutieră, 5.200 de pompieri, 7.000 de jandarmi, 3800 polițiști de frontieră. Tot în această perioadă, pentru urgențele medicale, piloții Inspectoratului General de Aviație sunt pregătiți să intervină zilnic cu 8 elicoptere, in condițiile în care starea vremii o va permite.

Efectivele poliției rutiere vor acorda o atenție sporită drumurilor intens circulate, în special a celor care fac legătura între diverse regiuni ale țării și zonele montane. Misiunea lor este fluidizarea traficului dar atunci când situația o va impune, în colaborare cu administratorul drumului, poliția rutieră va bloca accesul pe arterele rutiere care riscă să devină impracticabile și va oferi șoferilor rute alternative.

De asemenea, în cadrul ședinței a fost făcută o evaluare asupra stocurilor de material antiderapant și a utilajelor de deszăpezire existente la nivelul fiecărui județ.

Anterior acestei analize, din dispoziția ministrului afacerilor interne, Carmen Dan, toate Instituțiile Prefectului au fost atenționate cu privire la informările meteorologice privind schimbarea vremii și apariția precipitațiilor sub formă de lapoviță și ninsoare.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii