Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:19 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se va numi ACS Callatis 2012 Mangalia Fardată, rujată şi coafată, Viitorul Pecineaga va dansa la balul Ligii a III-a (galerie foto)

ro

04 Feb, 2013 22:28 5394 Marime text
pecineaga.jpgDeşi clubul CS FC Callatis s-a retras din competiţii, fotbalul nu şi-a dat obştescul sfârşit la Mangalia. O nouă echipă a pornit de jos, de la Liga a IV-a, iar acum este cu un picior în Liga a III-a Reprezentanta Mangaliei a jucat în tur sub denumirea de Viitorul Pecineaga, iar din retur îşi va schimba numele. În această iarnă, antrenorul Mugurel Cornăţeanu şi-a întărit lotul cu doi jucători.

După ce vechiul club, CS FC Callatis, a sucombat, la Mangalia s-a găsit soluţia colaborării cu echipa de Liga a IV-a Viitorul Pecineaga, denumire sub care fotbalul din municipiul din sudul litoralului a fost ţinut în viaţă. Acesta a fost punctul de plecare pentru noul club. Viitorul Pecineaga, lider al clasamentului, urmează a se numi din retur ACS Callatis 2012 Mangalia. Partea a doua a campionatului începe pe 9 martie.

„Vechiul club, CS FC Callatis, s-a desfiinţat, din pricina unor datorii de aproximativ 20 de miliarde de lei vechi la bugetul de stat şi la diferiţi furnizori. Am fost nevoiţi să găsim o soluţie pentru a continua activitatea fotbalistică la nivel local, deoarece, după cum se ştie, fotbalul este un fenomen cu tradiţie la Mangalia", a declarat Alexandru Luchici, vicepreşedintele executiv al ACS Callatis 2012.

În septembrie 2012, noua echipă a pornit la drum cu şapte jucători de la vechea formaţie (Radu Doicaru, Ionel Posteucă, Enis Bolat, Ionuţ Florea, Laurenţiu Marin, Bogdan Evdochim şi Calagi Dincă) şi cu doi antrenori (Mugurel Cornăţeanu - principal, Aurel Chelu - secund). „Pentru noi, a fost un şoc desfiinţarea echipei. Mai mulţi jucători ne-am unit însă eforturile, având sprijinul autorităţilor locale. Vom promova sigur", a declarat atacantul Radu Doicaru, jucător cu multe prezenţe în Liga 1, la Farul şi la Ceahlăul Piatra Neamţ. „Astă-vară, nimeni nu credea că fotbalul va mai exista la Mangalia. Se pare însă că acest sport este dorit în continuare", a mai spus Alexandru Luchici.

Şi-au luat Soldat de la Academia Hagi

pecineaga_.jpgÎn turul Ligii a IV-a, Viitorul Pecineaga a defilat, având un avans de opt puncte (46 - 38) faţă de a doua clasată, CS Agigea. Din cele 17 meciuri jucate, formaţia din Mangalia a câştigat 15, a pierdut unul, iar unul l-a încheiat la egalitate. Are cel mai bun atac (81 de goluri), cea mai bună apărare (18 goluri primite) şi cel mai bun „adevăr" (+22) în Seria Est a campionatului. „Am renăscut la Liga a IV-a. Am pornit de jos, însă în viaţă primeşti şi astfel de lovituri. Spiritul nu va muri la Mangalia. Vrem ca în doi ani să revenim la Liga a 2-a", a arătat Mugurel Cornăţeanu. „Echipa este formată din mai mulţi jucători consacraţi, cu experienţă la nivelul primelor două ligi. Am format un nucleu puternic. Până acum, ne-au sprijinit Primăria Mangalia, Consiliul Local şi oameni de afaceri, iar acest ajutor va continua. În perioada următoare, vom purta discuţii pentru implicarea şi a altor persoane potente financiar, astfel încât, în doi ani, echipa să revină acolo unde îi este locul, în Liga a 2-a. Ţin să le mulţumesc jucătorilor pentru că au înţeles momentul greu pe care îl traversează fotbalul din Mangalia. Băieţii sunt de admirat că au pus umărul la acest proiect ambiţios, ţinând să demonstreze că fotbalul nu a murit la Mangalia", a detaliat vicepreşedintele executiv al ACS Callatis 2012.

După prima parte a pregătirii, de la Mangalia, echipa va efectua un cantonament de zece zile la Techirghiol (11 - 21 februarie). Mugurel Cornăţeanu îşi doreşte cinci meciuri amicale, dintre care trei au fost deja perfectate: cu juniorii A de la Viitorul (pe 16 februarie, de la ora 11.00, la baza de la Ovidiu) şi cu Svetkavitsa Targovishte, pe 19 februarie (la Techirghiol) şi pe 23 februarie (la Albena). Până în prezent, s-au perfectat două transferuri, ambele de la Academia Hagi: Iulian Soldat (20 de ani, fundaş dreapta sau stoper, care a jucat în tur la Săgeata Năvodariu) şi Alexandru Taciuc (17 ani, atacant, împrumutat în 2012 la Iaşi).

Gechereanu nu mai joacă la Agigea

Urmăritoarea Viitorului Pecineaga, CS Agigea, se află într-un proces de întinerire, preşedintele Marius Niţă anunţând că echipa s-a despărţit pe cale amiabilă de doi jucători, Gechereanu (42 de ani, care a jucat patru sezoane la Agigea) şi Pârvulescu (33 de ani). Vice-lidera Seriei Est a început pregătirea pe 21 ianuarie, iar sâmbătă a remizat, 2-2, cu FC Farul, în primul amical al iernii.

Sursa foto: Facebook

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii