Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:37 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se calificase eroic în sferturi Simona Halep s-a retras din turneul de la Beijing

ro

03 Oct, 2014 00:00 1872 Marime text
Simona Halep a fost nevoită să se retragă, ieri, din turneul de la Beijing, din pricina unei accidentări. Sportiva se calificase în sferturi la simplu, după un meci eroic şi plin de dramatism în optimi, însă apoi a declarat forfait, urmând să vină în ţară pentru un RMN.
 

A doua jucătoare de tenis a lumii şi cap de serie numărul doi la Beijing, a întâlnit în optimi un adversar puternic, Andrea Petkovic, din Germania, locul 17 WTA şi cap de serie numărul 15. Constănţeanca a trebuit să lupte nu numai împotriva acesteia, ci şi cu accidentarea sa de la coapsa stângă, cea care-i făcuse probleme şi la meciul anterior. Simona a strâns însă din dinţi şi nu a cedat, jucând până la capăt, timp de două ore şi 35 de minute, cât a durat partida, care s-a întins pe trei seturi.
 
Vicelidera mondială a câştigat primul act cu 7-6, după care a cerut intervenţia fizioterapeutului. În setul doi, Simona a condus cu 2-0, dar Petkovic a revenit şi s-a distanţat la 5-2! Setul nu s-a încheiat însă aici, pentru că Halep a egalat la 5, dar nemţoaica s-a impus, finalmente, cu 7-5. Încercând să scurteze punctele, din cauza accidentării, constănţeanca a riscat şi a greşit mult, iar Petkovic a speculat această situaţie. De altfel, în tot meciul, Halep a comis multe greşeli neforţate, 61, şi opt duble erori.
 
S-a intrat astfel în setul decisiv, Simona lăsând impresia că şi-l va adjudeca uşor, după ce a condus cu 4-0. Petkovic s-a apropiat însă periculos la 4-3, dar Simona a făcut 5-3 şi a servit pentru victorie. Deznodământul s-a amânat însă din nou, pentru că nemţoaica a făcut break şi a egalat la 5! Din nou tie-break, pe care Halep l-a dominat însă cu autoritate, Andrea Petkovic necucerind decât un punct.
 
Simona s-a impus aşadar în trei seturi istovitoare, 7-6, 5-7, 7-6, iar în sferturi urma să o întâlnească pe Ana Ivanovici, din Serbia, locul 9 WTA şi cap de serie numărul 9, care a eliminat-o în optimi pe Sabine Lisicki, din Germania, scor 6-3, 7-5. Din pricina accidentării, Halep a fost nevoită să se retragă, ieri, şi din turneul de dublu, unde făcea pereche cu Raluca Olaru, cele două nemaijucând astfel cu perechea spaniolă Garbine Muguruza - Carla Suarez Navarro.

Horia Tecău, în semifinale 

În schimb, constănţeanul Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer au reuşit, ieri, calificarea în semifinalele turneului China Open. Cei doi au învins în sferturi, cu scorul de 7-6, 4-6, 12-10, cuplul Tomas Berdych / John Isner (Cehia / SUA), atingând penultimul act al turneului de 500 de puncte de la Beijing, cu premii de 3,755 de milioane de dolari.
 
Sursa foto: prosport.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii