Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Schimbări la AJF Constanţa „Să nu se mai spună că Mihu şi-a făcut statut propriu” (galerie foto)

ro

24 Feb, 2014 00:00 2808 Marime text
Adunarea Generală Extraordinară a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Constanţa, desfăşurată ieri la Restaurantul „Sport” din Constanţa, a votat, în unanimitate, modificarea a două articole din statutul AJF, conform cererilor unor membri afiliaţi. Este vorba de articolele 36 („Alegerea şi mandatul preşedintelui”) şi 37 („Atribuţiile preşedintelui”). Din primul articol s-au scos două puncte, b) şi d), de la alineatul 3, din textul nou lipsind vechile prevederi că persoanele propuse pentru a candida la funcţia de preşedinte trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: b) să aibă studii superioare finalizate sau în curs la momentul depunerii dosarului de candidatură; d) să fi ocupat, pentru o perioadă de minimum patru ani, funcţiile: preşedinte sau vicepreşedinte AJF/LPF/FRF, preşedinte al unei comisii permanente din cadrul AJF/LPF/FRF sau preşedinte de club/asociaţie, indiferent de nivelul de competiţie.

„Unele asociaţii au cerut să nu mai fie prohibitive condiţiile de participare la concursul pentru preşedinţia AJF. Propunem în acest sens scoaterea unor prevederi care îngrădesc posibilitatea înscrierii în cursă. Să nu se mai spună că Mihu şi-a făcut statut propriu şi că nu mai poate nimeni să candideze împotriva lui. Noul statut este în avantajul celor ce concurează”, a declarat actualul preşedinte al AJF, Vasile Mihu. La articolul 37 a fost modificat alineatul 6, prin care preşedintelui AJF i s-a mai adăugat o atribuţie, pe lângă cea de numire a preşedintelui Comisiei Judeţene de Arbitri. Astfel, de acum înainte, şeful Asociaţiei îl poate şi revoca din funcţie pe conducătorul „cavalerilor”. După votarea de ieri a modificărilor de la statut, timp de 15 zile se aşteaptă contestaţii, după care documentul va fi dus la Judecătorie pentru aprobare. Apoi, în termen de 30 de zile, vor fi anunţate alegerile pentru funcţia de preşedinte şi pentru alegerea reprezentanţilor cluburilor ca membri în Comitetul Executiv. Vasile Mihu a arătat că acest din urmă for va fi alcătuit doar din persoane care nu sunt angajate ale AJF. Liga a IV-a şi cluburile exclusiv de copii şi juniori vor avea cât doi reprezentanţi, iar Liga a V-a unul. Candidaţii trebuie să aducă de la Fisc un certificat individual, care să ateste că nu au datorii personale.
 
Teren afectat de zăpadă şi cârtiţe
 
Tot ieri au fost discutate şi mai multe probleme organizatorice în ce priveşte competiţiile patronate de AJF Constanţa. Astfel, Liga a IV-a va începe pe 8 martie, cu ultimele patru etape din sezonul regulat, care se vor disputa pe 8, 15, 22 şi 29 martie. Turneele play-off şi play-out încep pe 5 aprilie şi se vor încheia pe 7 iunie. În play-off sunt prevăzute şi două etape intermediare, în luna mai, când se poate juca de la orele 16.00 şi 18.00. Campioana judeţului Constanţa va participa apoi la un baraj în trei (alături de reprezentantele altor două judeţe), pentru promovarea în Liga a III-a. Liga a V-a constănţeană demarează pe 23 martie, ultima etapă fiind programată pe 15 iunie. A existat din partea unei echipe propunerea ca debutul la Liga a V-a să se amâne cu o săptămână, întrucât terenul respectivei formaţii a fost afectat de zăpadă şi de cârtiţe, însă ideea nu a trecut, pentru a nu se aglomera programul, în condiţiile în care acesta va cuprinde şi meciuri de Cupa României. În ce priveşte perioada de transferări (la Liga a IV-a, a V-a şi la juniori), aceasta se va încheia cu 48 de ore înaintea startului competiţiilor.
 
„Nu vă bag sula în coaste”
 
La capitolul diverse, nicio echipă nu a avut probleme de semnalat, însă a făcut-o preşedintele AJF, Vasile Mihu, care le-a spus reprezentanţilor cluburilor afiliate: „Mai treceţi pe la casierie şi mai achitaţi-vă din datorii! Nu vă bag sula în coaste, nu vă cer să definitivaţi, însă încercaţi, printre degete, să mai plătiţi câte ceva. Ştiu că e greu, că 90% dintre echipe sunt susţinute de primării, care, în multe cazuri, nu au bani să-şi plătească nici angajaţii, dar vă rog să faceţi un efort. Anumiţi binevoitori m-au sfătuit să exclud din competiţie formaţiile cu datorii. Nu e greu să o fac, însă eu nu vreau aceasta”. La Adunarea Generală a fost prezent şi preşedintele Comisiei de Arbitri, Aurel Oniţa, care a discutat cu echipele pe marginea instituirii unui climat de normalitate în relaţia cu arbitrii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii