Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Schimbări în poarta FC Farul Constantin Gache - „Le dăm şansă şi altora“

ro

07 Mar, 2016 00:00 4558 Marime text
FC Farul se menţine pe locul cinci în clasamentul Ligii a 2-a, seria întâi, şi după etapa a 20-a a campionatului, una în care a învins cu 3-0 Bucovina Pojorâta la Constanţa
 
Faţă de runda trecută însă, „marinarii“ s-au apropiat la două puncte (31 - 33) de ocupanta poziţiei a patra, Academica Clinceni (care a avut rundă liberă), şi s-a distanţat la trei puncte (31 - 28) de formaţia de pe locul şase, SC Bacău, care, sâmbătă, a pierdut în deplasare cu ACS Berceni.
 
Pe lângă FC Farul - Bucovina Pojorâta, în runda a 20-a s-au mai jucat meciurile: Rapid Bucureşti - Dunărea Călăraşi 1-0 (Tudoran 66), Oţelul Galaţi - Gloria Buzău 0-2 (Koprindyhiyski 11, Bobe 83), ACS Berceni - SC Bacău 1-0 (Fâşie 65 - din penalty), CS Baloteşti - Rapid CFR Suceava 0-0 şi Ceahlăul Piatra Neamţ - Dacia Unirea Brăila 1-1 (Gonzalez 37 / S. Frunză 44). Academica Clinceni a avut rundă liberă. Clasament: 1. Rapid - 42p, 2. Călăraşi - 39p, 3. Brăila - 37p, 4. Clinceni - 33p, 5. Farul - 31p, 6. Bacău - 28p, 7. Buzău - 26p, 8. Berceni - 25p, 9. Suceava - 22p, 10. Baloteşti - 17p, 11. Pojorâta - 15p, 12. Oţelul - 12p, 13. Ceahlăul - 9p. În etapa următoare, echipa constănţeană va evolua în deplasare, cu Rapid CFR Suceava, miercuri, 9 martie, de la ora 15.00, iar partida din runda a 22-a, cu SC Bacău, de la Constanţa, o va susţine marţi, 15 martie, de la ora 19.00, confruntarea fiind televizată în direct de Digi Sport.

„Suceava nu ne sperie“

„La Suceava, mergem să câştigăm, dar şi la Brăila ne-am propus acelaşi obiectiv. Putem să învingem miercuri, dar trebuie să jucăm. Rapid CFR e o echipă care evoluează mai dur acasă, însă nu ne sperie. În privinţa luptei din partea superioară a clasamentului, ne interesează mai puţin ce fac alţii. Contează în primul rând ce rezultate avem noi. Dacă noi câştigăm, restul pot face ce vor. În play-off, punctele se vor înjumătăţi, iar dacă câştigi, nu se va îndepărta vreo echipă la 15 puncte, să nu mai poată fi ajunsă. În plus, contracandidatele noastre urmează să joace şi între ele. Problema e numai la noi“, a declarat Constantin Gache, antrenorul principal al FC Farul.

Probleme de lot

Acesta a remarcat problemele de lot cu care se confruntă momentan echipa constănţeană. „Nu ştim când vom putea conta pe Chiţu, care nu a jucat deloc în acest an, nici măcar în vreun amical. Corcoveanu e accidentat şi el. Tigoianu e cu semnul întrebării la cele două meciuri care urmează, cu Suceava şi Bacău. A intrat nerefăcut la Brăila, iar accidentarea i-a recidivat. Să vedem care va fi şi situaţia lui Milea, accidentat în meciul cu Bucovina Pojorâta. La Suceava, va lipsi şi Bratu, care a primit două etape de suspendare, în urma eliminării de la Brăila. De asemenea, Băjan e sub tratament în urma unei enterocolite“, a arătat Gache.

„Se cunoaşte că nu suntem închegaţi“

Titular la Brăila, portarul Răzvan Began nu a prins nici măcar banca de rezerve cu Bucovina Pojorâta. Din primul minut a jucat Negrilă, iar rezerva sa a fost Iulian Dinu. „Began a greşit la Brăila, astfel că le dăm şansă şi altora, cum e normal. Am mizat acum pe Negrilă, dar, dacă va comite erori şi el, îi dăm şansă lui Dinu. Cu Pojorâta, Negrilă nu a primit gol şi şi-a făcut datoria, dar nu a fost un meci cu probleme. Să sperăm că ne va ajuta. Pe Began nu l-am văzut înainte de a-l achiziţiona, cum nici pe Iacşa nu-l ştiam bine. Noi aveam mare încredere în Dinu, dar la Călăraşi, în ultimul meci amical înaintea începerii campionatului, a greşit, şi atunci am încercat cu un alt portar. Deocamdată, se cunoaşte că nu suntem închegaţi. Sunt atâţia jucători noi. Nu se poate face omogenizare aşa, în doi timpi“, a arătat Constantin Gache. Spre exemplu, faţă de turul de campionat, în echipa de la meciul cu Bucovina Pojorâta au evoluat opt jucători noi, şase fiind titulari (Negrilă, Fl. Popa, Murgoci, Vezan, V. Munteanu şi C. Neagu), iar doi intrând pe parcursul partidei (Pungă şi Zugravu).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii