Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:22 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Schema de conducere a CSU Neptun Constanța va fi completată cu un expert sportiv

ro

06 Jan, 2013 22:50 2651 Marime text
handbal_neptun.jpgPreședintele CSU Neptun Constanța, Alexandru Straton, a declarat că, în urma transformării structurii sportive în club universitar studențesc, în conducerea echipei de handbal feminin va apărea un post de expert sportiv categoria întâi. „Noi sperăm ca trecerea la nouă formă de organizare să ducă la creșterea performanțelor sportive. Totul ține de posibilitățile financiare. Un singur lucru nou apare acum: se va primi finanțare și de la bugetul de stat. Antrenorii nu se vor schimba momentan, iar în structura de conducere va apărea și un post de expert sportiv categoria întâi", a spus Alexandru Straton.

Oficialul CSU Neptun este de părere că bătălia de promovare va fi destul de grea, întrucât toate echipele cu care echipa constănțeană, liderul clasamentului Diviziei A, a jucat în tur știu la ce să se aștepte acum, se vor pregăti bine, astfel că toate meciurile vor fi destul de dificile. „Contracandidata noastră este Slobozia. Momentan, nu există noutăți în efectiv, dar s-ar putea să facem și câteva transferuri. Ca la orice lot, sunt necesare achiziții, dar aceasta rămâne de văzut în funcție de ce bani vom dispune", a mai arătat președintele CSU Neptun.

„Adversarele noastre la promovare nu au depus armele şi vor încerca să lupte pe toate fronturile pentru a ne submina poziţia din clasament. Trebuie să fim pregătiţi pentru o luptă dură, iar cel mai important este să avem un lot puternic, capabil să poarte cu succes cele 13 bătălii care ne aşteaptă", a declarat și directorul executiv al Neptunului, Paul Alexe, pentru site-ul oficial al clubului.

Totuşi, sunt speranțe că situația financiară a clubului s-ar putea îmbunătăți, în urma implicării mult mai active din punct de vedere financiar a Universității Maritime Constanța, alături de Consiliul Județean Constanța. De asemenea, se speră ca în cel mai scurt timp să fie redeschisă antrenamentelor Sala UMC (fostă „Hidrotehnica"), cea ce ar duce la o pregătire mai bună, cu mai multe antrenamente de individualizare.

Echipă a Constanței

„Este evident că lucrurile sunt departe de a fi perfecte, atât cu privire la lot, cât şi la disponibilităţile financiare ale echipei. Sunt probleme cu care se confruntă toate echipele, poate ceva mai mari în cazul nostru. Cu toate acestea, încercăm să privim cu optimism către viitor şi, deşi nu a fost un obiectiv în sine, atât noi, cât şi antrenorii şi jucătoarele, ne dorim acelaşi lucru: promovarea în Liga Naţională. Principalul nostru obiectiv este de a reconstrui o echipă tânără, competitivă, capabilă să se numere printre protagonistele handbalului feminin românesc", a spus Paul Alexe. „În acest moment, această echipă aparţine judeţului Constanţa, prin implicarea Consiliului Judeţean Constanţa, şi sportului universitar constănţean, prin implicarea Universităţii Maritime Constanţa. Dacă vom beneficia de o finanţare constantă, în limitele bugetului stabilit la debutul sezonului, care să ne asigure linişte la echipă, atunci avem speranţa că promovarea este un vis realizabil. Dacă vom reuşi să descoperim şi să atragem şi alţi sponsori, atunci ne putem gândi şi la întărirea echipei, pentru a-i oferi antrenorului Ion Crăciun şansa de a crea la Constanţa o nouă formație, care să reprezinte cu demnitate sportul constănţean", a punctat directorul executiv al CSU Neptun.

Formația constănțeană va susține primul meci din retur pe 3 februarie, în fieful lui CSM Unirea Slobozia, una dintre principalale contracandidate la promovare. Până atunci, CSU Neptun se va antrena la Constanța, existând și varianta câtorva partide amicale, în deplasare, cu formații de Liga Națională și Divizia A.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii