Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:33 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandalul de la meciul PSG - Istanbul Bașakșehir Ciprian Marica - „Nu despre rasism e vorba în cazul nefericitului Colțescu”

ro

10 Dec, 2020 00:00 3820 Marime text
  • La meciul de la Paris, Sebastian Colțescu ar fi folosit o expresie considerată rasistă la adresa uneia dintre persoanele din staff-ul echipei turce, Pierre Webo.
  • În semn de protest, jucătorii ambelor formații au părăsit terenul în minutul 14, iar partida nu a mai continuat.
  • Scandalul a atras numeroase comentarii împotriva arbitrului român, dar au fost și oameni din sport care au comentat acest incident și din altă perspectivă.
 
Scandalul de la meciul de fotbal din Liga Campionilor PSG - Istanbul Bașakșehir a luat o amploare foarte mare, comentariile și reacțiile fiind din abundență. 
 
Partida la care a fost delegată o brigadă de arbitri din România, s-a întrerupt în minutul 14 și nu a mai continuat, jucătorii ambelor formații părăsind terenul în semn de protest după ce arbitrul de rezervă, Sebastian Colțescu, ar fi folosit o expresie considerată rasistă la adresa uneia dintre persoanele din staff-ul echipei turce, Pierre Webo.
 
UEFA a demarat o anchetă și a anunțat că partida se va relua a doua zi (n.r. miercuri, 9 decembrie), de la ora 19.55, dar cu o altă brigadă de arbitri.
 

Mesaj și de la președintele Turciei!

 
Scandalul în care a fost implicat Sebastian Colțescu a atras numeroase comentarii împotriva arbitrului român (inclusiv președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, postând un mesaj pe Twitter), dar au fost și oameni din sport care au comentat acest incident și din altă perspectivă.
 
Printre aceștia din urmă se numără și fostul fotbalist Ciprian Marica, în prezent principalul susținător al echipei de Liga a 2-a FC Farul Constanța. Fost important internațional român, cu 25 de goluri în 71 de partide sub tricolor, Marica este de părere că Sebastian Colțescu a greșit, dar „de la asta până a i se da o dimensiune planetară unei erori de exprimare e cale lungă”.
 

S-a grăbit, a greșit, dar e prea mult!”

 
„S-a făcut un circ incredibil cu retragerea de pe teren, cu refuzul de a mai juca fotbal!
 
Să fim serioși, rasismul există, e de condamnat în orice situație, dar nu despre rasism e vorba în cazul nefericitului Colțescu. S-a grăbit, a greșit, dar e prea mult!
 
Știu ce spun, fiindcă, spre exemplu, în cariera mea n-am văzut nici o reacție când noi, românii, eram făcuți țigani pe afișele meciurilor oficiale la Paris. Și în atâtea și atâtea situații, în meciuri din Champions League, în jocuri cu vizibilitate mare.
 
Aloooo, domnilor fotbaliști și oficiali, ați făcut show în seara asta! Din păcate, pornit de la o greșeală de exprimare a lui Colțescu, așa cum am mai spus, într-un dialog în română cu colegul lui, nu i s-a adresat unui jucător sau antrenor. Cu acest gen de spectacol chiar se duce în derizoriu lupta contra rasismului, se aduce un deserviciu celor care chiar fac eforturi serioase pe acest plan.
 
Avem noi, românii, multe probleme, dar asta cu rasismul nu!”, a fost mesajul lui Ciprian Marica, postat pe Facebook.
 

79 de goluri pentru echipele de club

 
Ciprian Marica a fost format de clubul Dinamo, pentru a cărui echipă mare a jucat apoi trei ani și cu care a cucerit patru trofee (două campionate - 2002, 2004 și două Cupe ale României - 2003, 2004). În cariera sa, Ciprian a mai evoluat la Șahtior Donețk (ieșind cu această formație de două ori campion al Ucrainei, dar cucerind și Cupa, și Supercupa), VfB Stuttgart, Schalke 04, Getafe, Konyaspor și FCSB. Pentru echipele de club a înscris de 79 de ori.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța

Citește și:

Scandal uriaș la Paris, la meciul PSG - Istanbul Bașakșehir, după ce un arbitru român ar fi folosit o expresie rasistă

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii