Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:34 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandal la meciul Farul Constanţa - Sepsi Sfântu Gheorghe. Gruparea de pe litoral a emis un comunicat

ro

10 Aug, 2021 18:26 4296 Marime text
 
 
  • Meciul Farul Constanţa - Sepsi Sfântu Gheorghe s-a jucat pe stadionul central al Academiei Hagi, de la Ovidiu.   
 
Disputa Farul Constanţa - Sepsi Sfântu Gheorghe 1-0, din etapa a patra a Ligii 1, a fost marcată și de acuzele unor membri ai formației oaspete în ce privește unele scandări nepotrivite care s-au auzit pe stadionul de la Ovidiu la adresa echipei din Sfântu Gheorghe.
 
Astăzi, clubul de pe litoral a postat pe pagina de Facebook un comunicat, în care se menţionează:

Partida cu Sepsi Sf. Gheorghe continuă și după ultimul fluier al arbitrului și nu în plan sportiv...

Constatăm, cu regret, că analiza pe care o fac reprezentanții echipei Sepsi după acest meci spectaculos, la care au contribuit ambele formații, o reprezintă anumite evenimente petrecute în tribună și, în cazul în care au fost ofensatoare pentru delegația echipei oaspete, suntem primii pe care le regretăm.

Constanța este în primul rând un oraș multicultural, un conglomerat de 17 etnii (!!!): români, aromâni, armeni, bulgari, turci, tătari, lipoveni, greci, germani, italieni, sârbi, evrei, ruşi, ucraineni, găgăuzi, albanezi și chiar unguri!

Ca urmare, Farul Constanța transmite din nou, și pe această cale, că este în total dezacord cu orice acțiune îndreptată împotriva oricărei etnii în orice împrejurare.

Împreună suntem mai puternici!

 

Au fost scandări xenofobe. M-am dus după o minge care era a noastră, trebuia s-o degajez din 6 metri, dar au sărit zece suporteri de la Farul și m-au scuipat toți. Nu mi se pare normal ca în 2021 să se întâmple așa ceva. FRF sau LPF ar trebui să se sesizeze. Cred că și noi facem parte din campionatul românesc și suntem o echipă participantă în cupele europene. Nu văd de ce acest comportament contra noastră. Nu cred că am supărat pe nimeni, dar, dacă am făcut-o, să ne anunțe și ne dăm la o parte. Sunt foarte dezamăgit, mi-a lăsat un gust amar această partidă, a menționat portarul Roland Niczuly, după meci, la Digi Sport.  


Chestionat, la conferinţa de presă, pe marginea acestui aspect, Gică Hagi, managerul tehnic al Farului, a spus:

E interzis să spui România? Eu așa am auzit. Au zis România, scuzați-mă! Tot ce e altceva, dacă există, dacă s-a auzit, nu e frumos și nu e bine. Eu am auzit de România. Restul, nu știu. Dacă s-a scandat altceva, nu e normal, a spus și Gică Hagi.

 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Farul Constanța

Citeşte şi:


Farul Constanţa a învins Sepsi Sfântu Gheorghe. Final tensionat, antrenorii Gică Hagi şi Leo Grozavu eliminaţi de pe bancă (galerie foto)

Doi fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa etapei în Liga 1
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii