Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:26 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sase medalii de aur pentru atletii Farului

ro

04 Feb, 2003 00:00 758 Marime text

Grand Prix-ul pentru seniori, tineret si juniori

Evelina Lisenco a castigat doua probe, pe cea de 60 m si 200 m * In intrecerea masculina de 400 m, lupta pentru prima pozitie s-a dat intre Alin Larion si Mihai Orzan

Atletii clubului CS Farul Constanta s-au umplut de medalii la Grand Prix-ul pentru seniori, tineret si juniori ce s-a desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute, la Complexul National Sportiv "Lia Manoliu". Imbucurator este faptul ca majoritatea acestor medalii sunt de aur, nu mai putin de sase din cele zece obtinute fiind din cel mai pretios metal. Astfel, Bogdan Tarus (antrenor, Mihail Constantin) a castigat proba de lungime, cu o performanta 7,93 m. Tot la masculin, in intrecerile probei de 400 m, Alin Larion (antrenor, Cecilia Gevat) a fost cel care a urcat pe cea mai inalta treapta a clasamentului, cu timpul 49 secunde si 60 de sutimi. Interesant este faptul ca el a fost secondat tot de un sportiv al Farului, colegul sau de la stafeta Romaniei, Mihai Orzan (antrenor, Catalin Ganera). Orzan, cronometrat cu 50 secunde si 15 sutimi, a fost singurul constantean care a castigat o medalie de argint la acest Grand Prix. Se poate spune, pe buna dreptate, ca CS Farul sta foarte bine la 400 m, pentru ca si intrecerea feminina a revenit unei atlete a gruparii conduse de Ilie Floroiu. Maria Rus (antrenor, Viorica Enescu), sportiva cu dubla legitimare cu CSM Bistrita, a castigat aceasta proba cu timpul 56 secunde si 9 sutimi. "Triplusaltul" feminin a fost adjudecat de Adelina Gavrila (antrenor, Mihai Dumitru) cu performanta de 14,34 m, in timp ce Evelina Lisenco (antrenor, Catalin Ganera) a castigat ambele probe la care a participat, 60 m (7 secunde si 44 de sutimi) si 200 m (25 secunde si 7 sutimi).

Juniorii vin din urma

Trei medalii de bronz au revenit atletilor de la CS Farul la acest Grand Prix. Una dintre acestea a fost castigata de triplusaltistul Gelu Ciupitu (antrenor, Cecilia Gevat) cu performanta 15,67 m. De asemenea, juniorul I Claudiu Bujin (antrenor, Andrei Szemerjai), sportiv cu dubla legitimare cu LPS-CSS, a urcat pe treapta a treia a clasamentului la proba de lungime, cu o performanta de 7,23 m. Junioara II Otilia Cojocaru (antrenor, Stana Mihailescu), si ea cu dubla legitimare cu LPS-CSS, a luat bronzul probei de 800 m, rezultatul sau fiind doua minute, 13 secunde si 18 sutimi. Sambata si duminica, este programata a doua etapa a Grand Prix-ului, atletii Farului cautand sa-si imbunatateasca palmaresul cu alte noi medalii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii