Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sandu Iacob - „Un vis pe care mi-l doresc atins“ HC Dobrogea Sud, pregătită să facă istorie. Meci la Constanţa cu SC Magdeburg!

ro

25 Nov, 2017 00:00 2778 Marime text
Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanța dispută duminică, de la ora 18.00, pe teren propriu, partida cu formația germană SC Magdeburg, din manșa secundă a turului trei preliminar al Cupei EHF.

Aflată la prima participare europeană din istoria sa, formaţia de pe litoral, înfiinţată în vara lui 2015, a jucat foarte bine în tur, astfel că SC Magdeburg s-a impus la diferență de numai două goluri. 27-25 (13-10). Bazându-se pe sprijinul publicului, martor, în Sala Sporturlor din Constanţa, la multe meciuri internaţionale memorabile ale fostului HCM, cei de la HC Dobrogea Sud sunt optimişti că pot întoarce scorul din prima manşă, calificându-se astfel în grupele Cupei EHF.

Partida a fost prefațată, ieri, din partea clubului constănțean, de Ionuț Stănescu, președintele HC Dobrogea Sud, Sandu Iacob, antrenorul principal, și de Laurențiu Toma, căpitanul echipei. „Este cel mai important meci al nostru din acest an. Avem șanse reale de calificare în grupele Cupei EHF. Ar fi o performanță istorică pentru Constanța. Eu nu-mi aduc ca în handbalul masculin românesc o echipă de-a noastră să fi eliminat una germană. Îmi amintesc în schimb că, în istoria HCM Constanţa, nu am pierdut niciodată o calificare când am avut manşa retur pe teren propriu. Încă de la tragerea la sorţi, am strâns rândurile şi ne-am zis că se poate. Drept urmare, am făcut un meci foarte bun în Germania. Am crezut în şansa noastră. Ne dorim ca sala să fie arhiplină, iar publicul, al optulea jucător al nostrum, să creeze o atmosfera incendiară, ca să punem presiune pe adversari. Sunt convins că aşa va fi", a declarat Ionuț Stănescu.

„Mă bucur că susţinem returul acasă”

„Ne-am pregătit foarte mult pentru meciul din Germania, la care am plecat cu gândul de a face un rezultat cât mai bun. În handbal, două goluri e o diferenţă foarte mică. În trecut, am reușit să întoarcem și diferențe mai mari de scor. Avem avem un adversar foarte puternic şi mă bucur că susținem returul acasă. Ştim unde am greşit în tur, iar, duminică, vom încerca să dăm ce avem mai bun în noi, pentru a reuşi calificarea. Niciun meci nu seamănă cu altul. În Germania, am jucat bine, ne-am ţinut aproape de Magdeburg. Sunt convins că adversarii noştri vor veni la Constanţa să facă un meci mult mai bun şi să se califice. Pătrunderea în grupe ar însemna foarte mult pentru HC Dobrogea Sud şi Constanţa. SC Magdeburg se bate pentru primele trei locuri în Germania, e o echipă la fel de puternică precum formaţiile din Spania şi Franţa cu care a jucat HCM. Cel mai important e să ne mobilizăm și să ne facem jocul, să evoluăm la un nivel înalt din prima până în ultima secundă. Să credem că putem reuşi o prestaţie cel puţin la fel de bună ca cea din Germania. Avem nevoie şi de suportul publicului. Cine va greşi cel mai puţin va avea câştig de cauză", a spus Laurențiu Toma.

„Sunt sigur că sala va fi plină“

„Suntem privilegiați că ne aflăm în situația de a vorbi despre calificare, în condiţiile în care, după tragerea la sorţi, SC Magdeburg era favorită certă. După rezultatul din tur, echipa germană nu mai are șanse așa mari de a pătrunde în grupe. Chiar dacă am fi câștigat noi la un gol, am fi abordat la fel returul, partida ar fi avut aceeaşi miză. La ora jocului, nivelul adrenalinei va fi maxim. Suntem pregătiţi însă pentru a ne face o reclamă cât mai bună şi pentru a se vorbi cât mai mult de HC Dobrogea Sud în lumea handbalului european. Ne aflăm în faţa unui moment pe care l-am putea vinde foarte bine apoi. Avem un sistem nou în apărare, care cred că se potriveşte cel mai bine contra echipelor care sunt obişnuite să finalizeze foarte mult din zona centrală, ca Magdeburg. Vom pregăti şi o a doua sau a treia modalitate de a aborda sistemul lor de atac. Trebuie să facem totul la nivel maxim. Sunt convins că nu va fi nevoie de niciun speech motivaţional din partea mea. Vom face tot ce depinde de noi pentru a ne califica în grupe. Pentru mine e un vis pe care mi-l doresc atins. Sunt sigur că sala va fi plină, pentru că oamenii tânjesc după astfel de meciuri", a punctat Sandu Iacob.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii