Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sâmbătă, se desfăşoară ediţia inaugurală a Memorialului Ştefan Aftenie

ro

24 Sep, 2014 00:00 2112 Marime text
Cupa Farul - Memorial Ştefan Aftenie la kaiac-canoe se desfăşoară sâmbătă, 27 septembrie, pe Lacul Siutghiol din Mamaia, în zona bazei nautice a CS Farul Constanţa.

Aflată la prima ediţie, întrecerea este organizată în memoria fostului mare antrenor Ştefan Aftenie, trecut în nefiinţă anul trecut, la vârsta de 65 de ani, după o lungă şi grea suferinţă. Competiţia se va desfăşura, începând cu ora 9.45, în sistem open şi va fi rezervată în special juniorilor, care vor concura numai pe distanţa de 200 m. Vor participa sigur sportivi de la CS Farul şi LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa, dar au fost trimise invitaţii şi altor cluburi din ţară, din Tulcea, Brăila sau Bucureşti.

 Ştefan Aftenie, legendar antrenor de kaiac-canoe

 Sosit la Constanţa ca tehnician în anul 1975, la Şcoala Sportivă nr. 2 (actualul Liceu cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“), Aftenie a trecut la CS Farul în anii ’80, club pe care l-a slujit până la moarte. Reputatul antrenor şi-a dat ultima suflare la baza nautică a Farului, amplasată pe malul Lacului Siutghiol, acolo unde locuia de aproape 30 de ani, alături de soţia sa, Maria (şi ea antrenoare de kaiac-canoe), şi unde se pregătesc numeroşi sportivi. De-a lungul unei cariere nepereche, Ştefan Aftenie le-a adus Farului, Constanţei şi României o sumedenie de medalii la toate competiţiile internaţionale, inclusiv la Jocurile Olimpice.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii