Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sala Sporturilor găzduieşte Trofeul Carpaţi Trei loturi de handbal ale României se antrenează la Constanţa pentru Euro

ro

10 Jun, 2017 00:00 5919 Marime text
Trei loturi naţionale de handbal ale României (tineret fete şi handbal pe plajă Under-17 - masculin şi feminin) se află în această perioadă în cantonament la Constanţa, în vederea participării la Campionatele Europene corespunzătoare fiecărei categorii de vârstă.

Pregătită de cunoscutul tehnician constănţean Ion Crăciun şi de Cristian Preda, reprezentativa feminină de tineret se antrenează pentru evoluţia de la întrecerea continentală Under-19, care se va desfăşura în Slovenia, între 27 iulie şi 7 august. Etapa pregătitoare de la malul mării se va încheia pe 25 iunie, cu participarea (tot la Constanţa) la un patrulater, puternicul turneul internaţional Trofeul Carpaţi. Competiţia va fi găzduită de Sala Sporturilor, iar România va întâlni Olanda (pe 23 iunie), Franţa (pe 24 iunie) şi Rusia (pe 25 iunie), ultima echipă fiind campioana mondială a acestei generaţii.

În lot e şi Daria Bucur

A doua perioadă de pregătire pentru Euro se va desfăşura la Sânnicolau Mare, în judeţul Timiş, România finalizând şi această perioadă cu evoluţia la un turneu, în Ungaria. După care tricolorele intră în linie dreaptă cu pregătirea pentru Campionatul European. Din lot face parte şi o constănţeancă, dar care joacă la Braşov, Daria Bucur. Ea a făcut o parte din juniorat (până la junioare II) la Constanţa, la CSS1, după care s-a transferat la Corona Braşov. La Campionatul European, România este în grupă cu Ungaria, Suedia şi Olanda.

„Vrem să facem o figură frumoasă la Euro“

„Obiectivul meu a fost calificarea la Campionatul European şi l-am îndeplinit. Acum, îmi doresc să facem o figură frumoasă la turneul final. Sperăm să nu avem jucătoare accidentate. Este o generaţie bună, care ar putea să spună multe în handbal. Mi-e teamă însă în special de psihicul fetelor. În calificări, unde ne-au lipsit, e adevărat, câteva jucătoare, nu ne-am comportat foarte bine, am avut fluctuaţii mari pe durata unui joc. Frica de rezultat îşi pune amprenta pe evoluţia fetelor. Nu am avut foarte multe jocuri internaţionale cu acest lot, iar jucătoarele au nevoie, pentru că sunt foarte tinere, iar lipsa de experienţă se vede în partidele oficiale.

De aceea şi participăm la aceste turnee internaţionale. Partidele de pregătire le-au abordat foarte bine, dar la întâlnirile oficiale, când se joacă pe puncte, am avut probleme. Dar sperăm ca, prin disputele de verificare care vor urma, în compania unor echipe din străinătate, să le dăm mai multă încredere fetelor. Suntem puţini ghinionişti, pentru că am început pregătirea doar cu jucătoarele care nu susţin Bacalaureatul şi la fel va fi şi la anul. După ce încheie examenul, vin şi celelalte, dar au o pauză destul de lungă de când au terminat competiţia oficială internă. Vom lucra să le aducem însă cât putem de repede la forma optimă, ca să putem aborda Campionatul European la capacitate maximă. Avem partide de verificare cu adversari puternici şi sperăm ca aceste meciuri să fie foarte utile. Şi grupa de la Euro e una dificilă. Olanda şi Ungaria investesc foarte mult în tineri, iar Suedia e mereu în partea superioară a clasamentului, şi la juniori, şi la tineret, şi la seniori. Olanda nu a ajuns întâmplător vicecampioană continentală“, a declarat Ion Crăciun.

Au luat bronz la Campionatul Mondial

La lotul de tineret, antrenorul constănţean a cucerit, în luna iulie a anului trecut, medalia de bronz la Campionatul Mondial de la Moscova cu generaţia 1996/1997, care apoi a trecut la seniorat, locul acestor handbaliste fiind luat la tineret de fete născute în anii 1998 şi 1999 (cele actuale), care au promovat de la lotul de junioare.

Antrenori din Constanţa şi la handbal pe plajă 

Loturile României de handbal pe plajă care se află acum la Constanţa se pregătesc pentru Campionatul European din Croaţia, care se va desfăşura în perioada 16 - 18 iunie. Practic, de la Constanţa, cele două reprezentative pleacă direct la întrecerea continentală. Lotul feminin este pregătit de Adrian Georgescu şi Roxana Damian, de la Constanţa, iar din staff-ul tehnic al reprezentativei masculine fac parte Lăcrămioara Ilie (Constanţa, antrenor principal) şi Lena Brebeanu (CNE Braşov, antrenor secund). Din asemenea, din cele două selecţionate fac parte şi jucătoare, şi jucători de la echipe din judeţul Constanţa: Claudia Condurache, Bianca Bostan, Andra Moroianu (CSS1 Constanţa), Alew Abdulgani (CSS Medgidia), respectiv Ştefan Moroşanu şi Alexandru Chilianu (de la HC Farul).

Cu cine se duelează în Croaţia

Adrian Georgescu este antrenor şi arbitru de handbal de prima ligă, dar şi cadru didactic la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii „Ovidius“ din Constanţa. Roxana Damian activează la CSS1 Constanţa, ca şi Lăcrămioara Ilie, care face parte şi din corpul tehnic al divizionarei secunde CSU Neptun. La Campionatul European, la masculin, România face parte din grupa C, alături de Italia, Rusia, Olanda şi Croaţia. Celelalte formaţii participante sunt Spania, Germania, Elveţia, Ucraina, Serbia (care au fost repartizate în grupa A), Portugalia, Polonia, Ungaria, Bulgaria şi Slovacia (componentele grupei B). În întrecerea feminină, România va evolua în grupa A, alături de Olanda, Ungaria, Germania, Polonia şi Ucraina, în vreme ce din grupa B fac parte Spania, Portugalia, Croaţia, Rusia, Elveţia şi Lituania.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 
 
Citeşte şi:
 
Adrian Georgescu, din Constanţa, a participat la cursul de antrenori de handbal pe plajă de la Gran Canaria
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii