Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:03 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șah România nu mai este reprezentată la Campionatul Mondial feminin, din Iran

ro

12 Feb, 2017 12:37 2204 Marime text
România nu mai este reprezentată la Campionatul Mondial feminin de șah de la Teheran, după decesul Cristinei Foișor, a declarat pentru Vladimir Danilov, secretarul general al Federației Române de Șah, informează Agerpres.

''Conform regulamentului Campionatului Mondial, după ce s-a făcut tragerea la sorți, nu se mai pot schimba jucătoarele. Chiar în cazul în care anunțam înainte de tragere, locul acesta era ocupat de următoarea șahistă de pe listă'', a menționat Vladimir Danilov.

În continuare, el a percizat: ''Suma de bani cuvenită Cristinei Foișor pentru participarea la Campionatul Mondial va reveni familiei Foișor''.

Printre cele mai bune jucătoare din lume, la această competiție s-a calificat și reprezentanta României, marea maestră internațională Cristina Foișor, dar ea a decedat la data de 22 ianuarie, la Timișoara, după mai multe zile de comă.

Este interesant de remarcat că familia Foișor va fi însă prezentă la Campionatul Mondial feminin, care se termină pe 4 martie, prin fata Cristinei Foișor, Sabina-Francesca Foișor, născută în 1989. Ea trăiește acum în Statele Unite ale Americii.

Sursa foto: Bizenergy
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii