Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:05 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-au cunoscut pe o insulă aristocrată a Greciei Prietenie la cataramă între un fost fotbalist al FC Farul şi un prinţ din Qatar (galerie foto)

ro

12 Jun, 2013 00:00 2732 Marime text
A jucat la Farul, a trecut şi pe la Steaua, s-a stabilit în Anglia, iar în această perioadă lucrează la un hotel de lux din Mykonos, unde are ocazia să întâlnească numeroase vedete

În vârstă de 31 de ani, constănţeanul George Voicu petrece câteva luni într-un colţ de rai. Născut şi crescut în Cumpăna, tânărul a făcut fotbal, fiind portar, printre alte echipe, la Farul (juniori), Midia Năvodari (în două rânduri), Electrica Dobrogea, Unirea Alba Iulia, Poiana Câmpina şi Street Football Club (Anglia). A cochetat cu Steaua şi cu FC Naţional, iar de ceva timp s-a stabilit în Anglia, la Street, în regiunea Somerset (o oră de Bristol și trei de Londra). Plănuieşte să facă şcoala de antrenori, iar până atunci a prins o slujbă sezonieră la un hotel de lux de pe insula Mykonos, unde se va afla până la finele lui septembrie.

Asemuită cu Ibiza, insula Mykonos se află în sud-estul Mării Egee. Este una dintre insulele aristocratice ale Greciei, cu preţuri mari, hoteluri şi restaurante pretenţioase, clienţi şi turişti de soi. Cu peisaje superbe, faleze generoase, plaje cu nisip fin, sate şi oraşe fermecătoare, Mykonos este o destinaţie potrivită mai ales tinerilor fără prejudecăţi, energici, adepţi ai vieţii intense de noapte, ai sporturilor de vară, ai cluburilor, barurilor şi petrecerilor pe plajă. Într-un asemenea peisaj a ajuns fostul farist, ca angajat de sezon la hotelul de cinci stele „Cavo Tagoo”. Stabilimentul este situat pe o stâncă şi are vedere directă spre mare şi spre oraşul Mykonos, capitala insulei, faţă de care se află la zece minute de mers pe jos. „Sunt atât de fericit că lucrez aici! Mykonos este cel mai frumos loc de pe planetă. Hotelul este incredibil de frumos, dar şi foarte scump”, a declarat George, care activează la hotel ca „restaurant supervisor”. A început ca ospătar, dar, după patru zile, şefii l-au promovat, văzând că acesta se descurcă fără probleme, vorbind şi patru limbi străine (italiana, franceza, engleza şi greaca), ceea ce îl ajută să comunice foarte bine cu turiştii. Ca restaurant supervisor, fostul fotbalist coordonează ospătarii, face rezervările pentru mesele speciale, selectează meniul (alături de bucătarul-şef) şi se ocupă personal de oaspeţii speciali. Iar aceştia sunt cu duiumul, căci la „Cavo Tagoo” vin numai VIP-uri, atât din sport, cât şi din show-biz sau personalităţi politice şi oameni de stat.

Clienţii lui Voicu: Alaba, Cassano, Roma, Modesto, Refaelov, Tănase

Printre persoanele de vază de care s-a  ocupat fostul fotbalist constănţean s-a numărat şi un prinţ din Qatar. De asemenea, George Voicu le-a făcut şederea plăcută şi la numeroşi fotbalişti cunoscuţi: austriacul David Olatukunbo Alaba (mijlocaş stânga la Bayern Munchen, 21 de ani, care a fost însoţit de doi juniori de la clubul bavarez), italianul Flavio Roma (portar la AS Monaco, 38 de ani), francezul Francois-Joseph Modesto (fundaş central sau mijlocaş la închidere la Olympiacos Pireu, 34 de ani), israelianul Lior Refaelov (mijlocaş ofensiv la Club Brugge, 27 de ani), dar şi românul Cristian Tănase (mijlocaş stânga la Steaua, 26 de ani). În scurt timp, va veni pe insulă, în vacanţă, şi celebrul italian Antonio Cassano (al doilea vârf la Internazionale Milano, 30 de ani). George Voicu va rata însă întâlnirea cu francezul Frank Ribery, un alt proaspăt campion al Europei cu Bayern Munchen. Iniţial, mijlocaşul stânga de 30 de ani trebuie să vină la „Cavo Tagoo”, dar în ultima clipă s-a răzgândit, preferând o destinaţie exotică din Caraibe. „Am stat foarte mult de vorbă cu cei pe care i-am avut în grijă. Sunt extrem de populari, nişte persoane incredibile. Prinţul din Qatar mi-a lăsat numărul său de telefon şi ţinem legătura. Nu are legătură cu fotbalul, dar este al cincilea ca putere în Emirate. Jucătorilor le-am spus că am făcut şi eu fotbal. Ne-am înţeles şi ne înţelegem foarte bine. Ca suvenir am un tricou de la Flavio Roma şi ţin neapărat să rămân cu o amintire şi de la cei de la Bayern”, a spus George Voicu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii