Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:43 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a calificat în turul doi la Wimbledon Simona Halep ar putea lipsi de la Jocurile Olimpice de la Rio

ro

29 Jun, 2016 00:00 1946 Marime text


Cea mai bună jucătoare de tenis din România, constănţeanca Simona Halep, ar putea lipsi de la Jocurile Olimpice de la Rio. Cauza? Virusul Zika.
 
Potrivit Reuters, oficialii americani din domeniul sănătății au concluzionat că infecțiile produse de virusul Zika la femeile gravide pot cauza microcefalie a fătului, care se caracterizează printr-un cap mic al copilului și duce la serioase probleme de dezvoltare.
 
„Trebuie să caut informații despre acest virus. Am auzit că și dacă nu ești însărcinată în acel moment și iei virusul, când rămâi însărcinată, virusul se activează. Sunt foarte îngrijorată. Intenționez să merg (la Rio), dar trebuie să fiu sigură că e sigur. Când joc tenis, sănătatea mea este cel mai important lucru“, a declarat Halep, pentru Reuters.
 
În această perioadă, jucătoarea constănţeană, aflată pe locul 5 în clasamentul WTA, participă la turneul de Mare Şlem de la Wimbledon, unde a avansat în turul secund, după victoria cu 6-4, 6-1 din meciul cu sportiva slovacă Anna Karolina Schmiedlova. În turul următor, Halep se va duela cu italianca Francesca Schiavone (111 WTA), care a învins-o cu 7-6, 6-4 pe Anastasija Sevastova (Letonia).  
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii