Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:59 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rugbyştii Under-19 de la LPS „Nicolae Rotaru” bat tot, şi în 15, şi în 7

ro

17 Sep, 2013 00:00 2759 Marime text
Echipa de rugby Under-19 de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” din Constanţa (antrenori, Adrian Pllotschi şi Marian Nache) are un debut perfect de sezon, atât în turneele de la rugby în 7, cât şi în Divizia Naţională de rugby în 15. Întâi s-au disputat două turnee de rubgy în 7, la Bârlad şi la Focşani, pe care LPS le-a încheiat pe locul întâi. 

A urmat prima etapă de la rugby în 15, unde constănţenii au câştigat meciul din deplasare cu CSS Bârlad, scor 5-0, graţie eseului marcat de internaţionalul Sabin Strătilă. „Primul obiectiv al nostru e ca, din grupul de rugbyşti, între trei şi cinci să continue şi să facă pasul la RCJ Farul. Până acum, mulţi s-au pierdut la această vârstă în Constanţa. Rezultatele contează mai puţin, însă, chiar şi aşa, primul pas va fi calificarea în turneul 1-4, după care ne vom juca şansa”, a declarat Adrian Pllotschi. La rugby în 15, sistemul este fiecare cu fiecare, tur-retur, după care primele patru joacă pentru titlu şi medalii.

În etapa a doua, constănţenii ar fi trebuit să întâlnească pe teren propriu echipa din Focşani, însă aceasta a obţinut amânarea meciului, pe motiv că are jucători la loturile naţionale. Astfel că LPS va evolua din nou în campionat pe 2 octombrie, la Bucureşti, cu Metrorex. La rugby în 7, echipele participă la patru turnee, celelalte două fiind programate anul viitor, pe 7 martie şi la finele lui aprilie. Atunci se vor stabili şi oraşele care vor găzdui confruntările.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii