Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:35 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rugbyştii de la Tomitanii încep campionatul. Preşedintele Cristian Cojocaru, legitimat! „Există mari şanse să intru pe teren”

ro

30 Apr, 2021 00:00 4844 Marime text
  • Echipa de rugby Tomitanii Constanţa se confruntă cu probleme financiare importante. 
  • Meciul din prima etapă, cu SCM Timişoara, a fost amânat, pentru ca formaţia de pe litoral să se poată organiza.
  • Vineri, 30 aprilie, Tomitanii întâlnesc la Constanţa CSA Steaua, în etapa a doua a SuperLigii. 
 
Start de campionat cu probleme pentru Tomitanii Constanţa, reprezentanta municipiului de la malul mării în eşalonul de elită al rugby-ului românesc, SuperLiga.
 
Dacă, în sezonul trecut, formaţia de pe litoral se clasa pe locul cinci în campionat, în această stagiune, a treia la rând a Tomitanilor între cele mai bune echipe ale României, „marinarii“ trăiesc periculos, din pricina gravelor probleme financiare cu care se confruntă şi care au afectat clubul la toate nivelurile. Tomitanii s-au înscris în întrecere pe ultima sută de metri, iar meciul din prima etapă, care trebuia să se joace în deplasare cu SCM Timişoara, a fost amânat, pentru ca echipa constănţeană aibă timp să se organizeze. Vineri, 30 aprilie, Tomitanii vor susţine însă primul meci din noua ediţie de campionat, din etapa a doua, cu CSA Steaua, pe stadionul „Mihai Naca” din Constanţa, de la ora 11.00.
 

„Sperăm să se înţeleagă situaţia”

 
„Ne-am înscris pe ultima sută de metri. Sperăm să parcurgem toate etapele din campionat, până în luna octombrie. Sperăm din tot sufletul să putem face în acest an o figură frumoasă în ceea ce priveşte buna desfăşurare a competiţiei. Cât despre finanţarea de la bugetul local, au fost discuţii, sunt discuţii, sperăm să ne înţeleagă situaţia şi să se aprobe într-o şedinţă de Consiliu Local susţinerea financiară. Credem că e singura şansă să putem rezista până în octombrie, şi din punct de vedere financiar. Din acest considerent, al banilor, care sunt total insuficienţi pentru a menţine un lot de minimum 27 - 30 de sportivi, efectivul de jucători este foarte restrâns”, a declarat preşedintele clubului constănţean, Cristian Cojocaru, cel care s-a legitimat şi el, la 46 de ani! 
 

Tineri, dar şi sportivi reactivaţi

 
„Pentru a întregi lotul de 26, am fost nevoit să mă legitimez şi, dacă va fi nevoie, voi fi trecut pe foaia de joc şi voi face parte din echipă la momentul respectiv”, a precizat Cristian Cojocaru. Întrebat dacă sunt şanse să şi joace pe parcursul campionatului, acesta a răspuns: „Există mari şanse să intru pe teren”. Din lotul actual fac parte tineri rugbyşti de pe plan local, un grup care a putut fi menţinut din vechiul lot, dar şi sportivi reactivaţi! „Avem copii de la LPS «Nicolae Rotaru» Constanţa şi de la CS Cleopatra Mamaia, născuţi în 2002, lotul de 16-17 sportivi care a putut fi menţinut pe considerentul financiar actual şi nişte rugbyşti care nu au mai activat în ultimul timp, dar care au dat o mână de ajutor echipei: de la Năvodari, Steaua, Dinamo. Au înţeles situaţia şi ni s-au alăturat, cu contracte  de voluntariat”, a explicat Cristian Cojocaru.
 

Dinamo după Steaua

 
Din SuperLigă fac parte şase echipe, iar, în tur, după meciul cu CSA Steaua, Tomitanii (antrenor, George Sava) mai au de jucat cu Dinamo (în deplasare), cu U Cluj (în deplasare) şi cu CSM Ştiinţa Baia Mare (acasă). Potrivit discuţiilor care s-au purtat, este posibil ca, după partida cu Ştiinţa Baia Mare, să se joace două meciuri cu SCM Timişoara la Constanţa (atât turul, cât şi returul), astfel încât Tomitanii să nu mai fie nevoită să facă deplasarea la Timişoara pentru partida amânată din prima rundă.    
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise
 
Citeşte şi:
 
Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa au efectuat vizita medicală. Momentan, lotul de jucători e unul restrâns numeric

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța, clasare onorabilă în SuperLigă
„Vrem ca, de la an la an, să facem câte un pas înainte“

 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii